Datum1 oktober 2023
Uitslag28-20

Voorwaarts – Langeveen 28-20
Zondag 01 oktober 2023

Vandaag was het dan eindelijk zo ver: de start van de competitie! De voorbereiding van ruim anderhalve maand en veel oefenwedstrijden hebben wij vorig weekend goed afgesloten. Afgelopen week zijn de laatste puntjes op de i gezet, waardoor wij nu klaar zijn om voor de échte puntjes te spelen! Met een fijne sfeer en vol vertrouwen kwamen we dan ook de kleedkamer uit voor de warming-up en start van de wedstrijd.

De wedstrijd begonnen wij direct scherp, wij scoorden driemaal achter elkaar. Chantal werd eerst mooi vrijgespeeld op de cirkel, en Nikki en Aniek speelden zichzelf vrij om af te kunnen ronden. Langeveen wist de aansluiting te maken dankzij hun midden-opbouwer, maar wij maakten het verschil weer twee na een verzilverde penalty van Nikki. Vervolgens wisten wij via een snelle tegenaanval van Chantal, een mooi schot vanaf de hoek van Patricia en wederom een penalty van Nikki uit te lopen naar 7-3. In de dekking werd hard samengewerkt en onze aanvallen werden zorgvuldig opgezet en uitgespeeld. Met nog twee break-outs van onze zijde voor de 11-7, kwam Langeveen echter via hun rechterhoekspeelster weer dichterbij tot 12-10. Met deze stand gingen wij ook de rust in.

In het begin van de tweede helft bleven beide ploegen dicht bij elkaar, het verschil bleef constant één à twee punten. Aniek en Nikki maakten de penalty’s af en zowel Lieke, Lisa en Esmée wisten op de 6-meter vrij te komen voor een schot. Na een kleine 10 minuten was de stand 16-14, waarna er in de dekking een tandje bij ging. Met drukke handgebaren vanuit coach Emin vanaf de zijkant werd er compact en samen verdedigt, waardoor een aantal keren de bal onderschept werd of bij Langeveen fouten werden afgedwongen. Hierdoor konden wij qua stand wat uitlopen naar 23-16 via een break-out van Brigitte op Chantal, afstandsschoten van Aniek en Lisa en nog een penalty van Lisa. Lieke maakte vanaf het midden nog een mooi doelpunt in de kruising, waarna Nikki het verschil op tien zette. Langeveen scoorde echter via hun opbouw nog tweemaal, maar Lara (herstellende van een duimblessure) pikte ook nog een doelpuntje mee en tekende voor de 28-19. Een penalty van Langeveen in de laatste seconden glipte helaas langs de arm van Brigitte, maar uiteindelijk stond een mooie 28-20 stand in het voordeel voor ons op het bord.

De eerste twee punten van de competitie zijn dus binnen! We hebben snelheid, mooie aanvallen en compacte samenwerking in de dekking laten zien. Aankomende donderdag 5 oktober hebben wij alweer onze volgende wedstrijd, namelijk voor de bekercompetitie! Wij spelen dan om 20.00u tegen W.H.C. in Hengevelde. Volgende week zaterdag 7 oktober is onze tweede competitiewedstrijd, om 19.00u in Enschede tegen Avanti Wilskracht! Wij zien jullie dan allemaal graag om ons weer aan de twee puntjes te helpen!