Datum30 april 2023
Uitslag27-30

Voorwaarts – MEOS 27-30
Zaterdag 29 april 2023

De één na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen was afgelopen zaterdag tegen de dames van MEOS uit Nederweert. De uitwedstrijd eindigde destijds in een gelijkspel, het zou dus een spannende pot worden. Net zoals de afgelopen wedstrijden moesten wij voorbereid zijn op het bewegelijke en snelle spel van MEOS, waarop we dan ook afgelopen tijd veel hebben getraind.

Direct in de openingsfase van de wedstrijd nam MEOS het voortouw. Hoewel Lisa met een mooi afstandsschot de 1-1 maakte, liep MEOS via enkele snelle tegenaanvallen en twee verdekte onderhandse schoten uit naar 1-5. Na nog een doelpunt van Lisa en één van Patricia, liep MEOS mede door een overtal situatie verder uit naar een 3-11 stand. Hoewel onze dekking toch aardig goed stond, wilde het in de aanval gewoon niet lukken. Wij maakten veel technische- en afspeelfouten en beloonden onszelf niet met de pogingen op doel. Na een kleine twintig minuten spelen en een time-out leek onze diesel eindelijk een beetje warm te zijn gedraaid en kwamen wij puntje voor puntje dichterbij. Na de 8-15 van MEOS creëerden wij een mooie aanval waardoor Chantal vanaf de cirkel de 9-15 maakten. In de laatste 5 minuten wisten wij de aanvallen van MEOS af te houden en scoorde Daimy driemaal, waaronder twee penalty’s. Hierdoor gingen wij de rust in met een 12-15 stand.

De tweede helft startten wij direct met het maken van de aansluitingstreffers via Patricia op de rechterhoek. In ondertal voor ons wist MEOS echter weer enkele puntjes uit te lopen. Het verschil van twee à drie doelpunten bleef gedurende het eerste kwartier van de tweede helft. Op een gegeven moment in de wedstrijd werd er in de dekking dusdanig hard gewerkt dat de aanvallen van MEOS werden onderschept of fouten werden afgedwongen. Daarnaast had Brigitte aan aantal goede reddingen, waardoor na en 20-25 achterstand de aansluitingstreffer via Patricia weer werd gemaakt, namelijk 24-25. MEOS scoorde echter via een terugkomende bal, maar met een snelle tegenaanval van Chantal werd het verschil weer minimaal. MEOS scoorde vervolgens middels een snelle midden-uit uiteindelijk de 27-29 en de laatste vijf minuten van de wedstrijd kwamen wij helaas niet meer tot scoren. De eindstand werd uiteindelijk 27-30 in het voordeel van MEOS.

Een wedstrijd waar voor ons meer in had gezeten. Echter, wij hebben ons aardig weten te herstellen van een grote achterstand na een erg slechte beginfase. Met nog drie wedstrijden te gaan, twee uit en nog één thuis, gaan wij er alles aan doen om het seizoen tot een goed einde te brengen. Komende zaterdag spelen wij uit tegen ZVBB in Borne, het beginsignaal is om 19.00u en hopelijk zien wij jullie dan!