WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - VOC 2
Datum5 maart 2023
Uitslag28-36

Twello, 4 maart 2023

Na twee weken vrij hadden wij eindelijk weer een wedstrijd. Wel direct een pittige tegen het tweede van VOC. Zij hebben het hele seizoen nog maar één wedstrijd verloren, dus ondanks dat het een moeilijke tegenstander is, lag er voor ons geen druk op.
Dit kon je gelukkig, na een paar weken wat minder spel, ook weer merken aan ons.

Het begin van de wedstrijd ging nog wel wat moeizaam, maar na ongeveer 8 minuten ging het steeds meer lopen. Mede door doelpunten van Aniek en Keyara konden wij de stand op 6-6 zetten. VOC wist daarna weer drie keer te scoren, maar dit voorbeeld wisten wij te volgen, waardoor wij wederom gelijk kwamen. In de fase hierna wisten wij zelfs tot twee keer op voorsprong te komen door doelpunten van Daimy en Romy. De laatste paar minuten van de eerste helft wist VOC via een aantal snelle tegen aanvallen toch met een voorsprong van 14-17 de rust in te gaan.

In de eerste paar minuten van de tweede helft werd beide kanten op veel gescoord. Lisa had het vizier op scherp staan en schoot er een aantal ballen achter elkaar heel strak in. VOC bleef ook scoren en zij konden, ondanks de vele doelpunten van Lisa, toch nog uitlopen. Na een kwartier in de tweede helft stond het 21-28. In de laatste fase van de wedstrijd ging het gelijk op. Beide teams wisten te scoren, maar beide keepsters hadden ook nog een aantal reddingen. VOC speelde erg snel en wist voornamelijk met break outs en snelle tegen aanvallen te scoren. Wij speelden juist rustiger en zetten elke aanval goed op. Zo wisten Aniek, Daimy en Keyara nog te scoren. De eindstand was 28-36.

Ondanks dat we de wedstrijd niet gewonnen hebben was dit van onze kant een hele goede wedstrijd, waar wij eindelijk weer echt als een team en met plezier hebben gespeeld. Dit hopen wij volgende week natuurlijk vast te houden. Dan spelen wij om 19.30 in Amsterdam tegen Westsite 1. Wil je mee om ons aan te moedigen? Dat kan! Meld je dan aan via deze link: https://www.voorwaartstwello.nl/handbal/happybus/

Doelpunten: Aniek: 5, Daimy: 4, Keyara: 3, Lisa: 12, Romy: 3, Patricia: 1