Voorwaarts – Westsite

WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Westsite
Datum16 oktober 2022
Uitslag30-29

Twello- zaterdag 15 oktober stond Voorwaarts tegen Westsite op het programma. We zaten in de kleedkamer als een gedreven team. Ons motto was, we willen dit keer winnen van Amsterdammers! Met deze week onze welp van de week Maud. Zij opende de wedstrijd met natuurlijk een doelpunt!
Daarna werd de wedstrijd aangefloten in de Jachtlust. Romy maakte na een lange aanval ons eerste doelpunt. En het liep de hele tijd gelijk op. Waar Voorwaarts moeite had met de aanval van Westsite waren we aan het zoeken om onze dekking sterk neer te zetten. Zo bleef de omschakeling naar de aanval wel goed door gaan en kwamen er doelpunten. Daimy scoorde vaak en nam de penalty’s sterk. Dit zorgde er voor dat we na 16 minuten op 10-6 voorsprong waren. Maar Westsite bleef ook vechten en kwam aan het einde van de 1e helft terug met een snelle comeback van 5 doelpunten achter elkaar. De rust stand was dan ook 14-15 in het voordeel van Westsite.
In de rust werd onze dekking omgegooid naar een 5/1 dekking met Jill op mandekking. Daardoor stond het erg open en was het wennen voor ons. Na 5 minuten stond de stand op 16-19 en gaf Rob gelijk een time out. Iedereen voelde dat we het samen moesten doen en dat deze wedstrijd ons veel moeite zou kosten. De verdediging ging terug naar een normale 5/1. Na de time out werden er gelukkig weer doelpunten gemaakt door Voorwaarts en kwam de positieve flow terug. De stand die liep zo gelijk op en het was echt vechten om er overheen te komen. Na 16 minuten bracht Jill de stand gelijk op 24-24 na een hele mooie break out. Het ging over en weer en de spanning was om te snijden in de zaal. In de laatste 1,5e minuut nam Westsite nog een time out en zo konden wij elkaar nog heel veel moed inspreken. Westsite maakt een afspeel fout en dat wordt voor hun afgestraft met een doelpunt van Voorwaarts. In de laatste 30 seconden maakt Chantal het laatste doelpunt vanaf de Cirkel waardoor de wedstrijd word gewonnen door Voorwaarts met 30-29!!!
Na afloop van de wedstrijd was er nog een succesvolle bingo in de kantine van de Jachtlust georganiseerd door de beach meiden. Aankomend weekend is een handbalvrij weekend in de zaal. Voor vele uit het team staat de Champions Cup op het programma in Portugal. Blijf de meiden volgen via Instagram van voorwaartshandbalds1.