WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Wijhe
Datum13 maart 2022
Uitslag30-29

12-03-22
De één van de meest spannende wedstrijd van het seizoen stond op de planning. Voorwaarts – Wijhe, waar we zeker wat goed moesten maken na onze nederlaag bij het thuishonk van Wijhe.
In de trainingen afgelopen week hebben we ons goed voorbereid en hebben we veel punten besproken.
Zo begonnen we de wedstrijd ook met een 5:1 dekking. Dat was voor Wijhe meteen wennen. Voorwaarts ging gebrand van start. Jorien. Alineke en Daimy zetten de toon: 3-0. Wijhe kwam er moeilijk door. Alineke verdedigde super en pikte er veel ballen uit wat er voor zorgde dat we opnieuw driemaal oprij scoorde. Binnen minder dan een kwartier stond het al 12-3 voor Voorwaarts. In het doel stond Maaike lekker te keepen, de samen werking met de verdediging verliep goed en Wijhe kwam er nauwelijks doorheen. We lieten zien dat we vanaf alle posities gevaarlijk zijn en speelde de ene na de andere mooie aanval uit. Toch was de laatste score voor rust van Wijhe 18-12.
In de rust bespraken we de punten van verbetering maar ook waren we erg positief. Vooral zo doorgaan was het motto.
Alleen helaas begon de 2e helft met minder vuurwerk. Wijhe kon drie keer scoren en de stand was nog maar met 5 punten verschil. De inhaal race was ingezet want natuurlijk waren ze ook gebrand om te winnen. Het publiek en de speelsters van Wijhe pepte elkaar op en gingen erin geloven. Bij 24-22 werd er een keeper wissel ingezet bij Voorwaarts, Alijn op doel! En meteen pakte ze een belangrijke strafworp van Wijhe. Voorwaarts kreeg weer vertrouwen en kreeg weer wat ballen in het net. Maar in de 24ste minuut kwam Wijhe met hele snelle tegen aanvallen en walst de bal achter elkaar in het doel. Het wordt de laatste 5 minuten super spannend. Voorwaarts scoort niet meer maar blijft sterk in de verdediging. Door slechte passes heeft Wijhe de laatste seconden van de wedstrijd nog een ingooi bal en hier spelen ze de wedstrijd op uit, er komt nog een schot op doel maar die was net na de zoemer. Het doelpunt werd niet geteld wat voor een prachtige overwinning zorgt in Twello. Met geknepen billetjes en een hoge hartslag is de eindstand 30-29. Een echte team prestatie.
19 maart staat er weer een wedstrijd op de planning. We vertrekken 16:45 met de Happy Bus naar Almere. Havas – Voorwaarts je kan mee met de Happy Bus, geef je op via de site! De kosten zijn: 3,- tot 16 jaar, 6,- 16 jaar en ouder.