Datum11 december 2022
Uitslag38-25

Voorwaarts – ZVBB

Zaterdag 10-12 – Jachtlust Twello
De kampioen van de 2e divisie stond voor ons klaar. Een heugelijke wedstrijd waar we allemaal super veel zin in hadden. Allebei gepromoveerd naar de eerste divisie dit jaar en het was dan ook een goeie meting voor ons.
We maken afspraken over onze dekking maar zien aan het begin van de wedstrijd al snel hoe we het ZVBB moeilijk kunnen maken. Chantal staat erg offensief te verdedigen en zo kan ZVBB moeilijk in hun spel komen. Onze verdediging staat sterk waar door we de wedstrijd sterk beginnen. Onze kracht nemen we mee naar de aanval. Door de bal door te leggen in goeie druk komen er ruimtes vrij voor open schot kansen. Voorwaarts werkt goed samen en speelt voor elkaar. Dit zorgt voor mooie doelpunten van onze speelsters. We namen onze kracht weer mee naar de verdediging en Chantal ging op een gegeven moment man dekking geven, zo wist ZVBB helemaal niet meer wat ze moesten doen. Door een snelle omschakeling naar de aanval vielen er doelpunten van oa Keyara, Bo en Daimy in een snelle tegen aanval. Na 22 minuten was de stand dan ook 16-8. En gingen we de rust in met 19-12 voorsprong.
In de rust besproken we de goeie punten van de eerste helft. De sfeer zat er goed in en iedereen ging gemotiveerd naar de 2e helft.
ZVBB ging een nieuwe aanval proberen zonder cirkel, dit zorgde voor verwarring in onze dekking die we wouden spelen. Chantal zakte wat terug in de dekking en we paste ons spel aan op die van ZVBB. Zodra er weer een cirkel ging staan ging Chantal weer uit. Maaike in ons doel geeft daarin ook sturing, zo kan ze mooie ballen tegen houden! Chantal en Bo bleven de aanval dekking wissel spelen. Zo kon Bo met veel snelheid naar de aanval trekken. Hier vielen mooie doelpunten uit van Lisa en Daimy. Na een paar minuten in de 2e helft ging ZVBB Lisa mandekking geven in de aanval. Onze cirkel kwam er uit en zo speelde we 5 tegen 5. ZVBB kreeg onze Voorwaarts meiden niet uit hun spelletje. Na 10 minuten kwamen we in ondertal en kon ZVBB 3x achter elkaar scoren. Maar gelukkig bracht dat ons niet uit ons spel. Na 23 minuten was er een verschil van 10 doelpunten, Keyara maakte met een mooie lob bal de 33-23. Een fijn vertrouwen voor Voorwaarts die het de laatste wedstrijd wat moeilijker had. De laatste minuten werd de mandekking van Lisa gestopt. Ze werd hier erg blij van! En zo konden we de wedstrijd samen uitspelen in het spel die we het liefste spelen. De eindstand van 38-25 zorgde voor veel blije gezichten in Twello.

Scores: Aniek 5, Bo 1, Chantal 1, Daimy 11, Keyara 5, Laura 1, Lisa 6, Romy 5, Silke 2, Zoë 1.

Zaterdag 17 december gaan we samen naar SEW, de aanvang bij de Jachtlust is 17:15. Je kunt je opgeven voor de Happy Bus via Donic of onze instagram. Hopelijk tot dan!