WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - ZVBB'21
Datum7 november 2021
Uitslag20-22

Zaterdag 06 november 2021

Na de gewonnen bekerwedstrijd afgelopen woensdag 3 november stond deze zaterdag de competitiewedstrijd tegen ZVBB op het programma. Doordat wij vorige week gelijk hebben gespeeld, waren zij de nieuwe koploper met 1 punt boven ons. Nu stonden de nummer 1 en 2 van de ranglijst tegenover elkaar in sporthal Jachtlust.

ZVBB opende de score vanaf de cirkel, waarop wij direct antwoordden vanuit de hoek. Hoewel de dekking redelijk goed stond, kenden wij een beginfase waarin het in de aanval niet heel lekker uit de doeken kwam. Hierdoor kwamen wij niet tot scoren, en stond het na ruim 10 minuten 1-4 voor ZVBB. Via Keyara en een verzilverde penalty van Daimy vonden wij weer de aansluiting. De scores van beide ploegen bleven in de eerste helft dicht bij elkaar. Een 3-6 achterstand wisten wij om te buigen naar 7-6, mede dankzij een mooie bal van Keyara en snelle aanvallen van Daimy en Aniek. Uiteindelijk trok ZVBB door een snelle tegenaanval en penalty de ruststand naar hen toe op 9-10.

Door de dekking kregen wij niet veel tegendoelpunten. Echter, in ons aanvalsspel zaten slordigheden en foutjes waardoor wij, ondanks wel een aantal mooie acties, de kansen niet benutten of vastliepen in de dekking van ZVBB. In de tweede helft moest dit anders. Wij wisten gelijk te komen tot 11-11, maar vervolgens wist ZVBB viermaal via de cirkel de weg naar het net te vinden naar 12-16. Helaas liep ons aanvalsspel nog steeds niet vlekkeloos. Ballen kwamen soms niet aan, wij liepen onszelf soms vast, of doelpunten werden afgekeurd. Met nog een kwartier stond het 14-19. Langzaam kwamen wij toch weer dichterbij dankzij Keyara op de hoek en Daimy met haar onderhands schot. ZVBB kreeg twee penalty’s in hun voordeel, welke zij verzilverden. Met nog 10 minuten stond het hierdoor 18-21. De cirkel van ZVBB vond hierna nog eenmaal het net, ondanks een break-out kwamen wij helaas net te kort om de aansluiting te vinden. De eindstand is hierbij 20-22.

Komende zaterdag 13 november spelen wij een uitwedstrijd tegen Lettele! Wij hopen jullie allen in sporthal de Uutvlog te zien om ons aan te moedigen. Het fluitsignaal is om 19.30u, tot dan!

Scores Voorwaarts: Daimy (7), Keyara (6), Alineke (3), Jill (2), Romy (1) & Aniek (1).