W.H.C. DS1 – Voorwaarst DS1

WedstrijdW.H.C. DS1 - Voorwaarts Dames 1
Datum10 maart 2024
Uitslag36-22

Op 9 maart speelden we een uitwedstrijd tegen W.H.C. DS1, de nummer 2 van de competitie. Van tevoren wisten we dat het een wedstrijd zou worden met een hoog tempo.

Toch begonnen we de eerste paar minuten scherp. Met twee mooie afstandsschoten en een pass op Chantal, begonnen we de eerste paar minuten met een voorsprong. Helaas pakte Romy al snel de eerste twee minuten, waardoor we met een man verder moesten. W.H.C. maakt hier goed gebruik van, hierdoor kwamen zij al snel terug en namen zij de overhand. In de 7e minuut kregen wij een penalty mee. Helaas miste Nikki deze, toch wist ze door middel van de rebound op een miraculeuze wijze alsnog te scoren. Met een aantal doelpunten vanuit W.H.C. en aantal mooie aanvallen vanuit ons bleef de stand tot aan de 21ste minuut aardig gelijk. De vermoeidheid begon in te slaan, waardoor onze verdediging minder alert was en W.H.C. met het hoge tempo er overheen ging. Uiteindelijk werd de eerste helft afgesloten met een ruststand van 15-9 voor W.H.C.

Tijdens de rust werden we hard toegesproken door Emin, we moesten scherper zijn in de verdediging. Met deze opdracht gingen we de tweede helft in. Toch leek de toespraak van Emin niet helemaal goed doorgedrongen te zijn. Door het hoge tempo van W.H.C. konden wij onze verdedigen niet op tijd organiseren, waardoor we in de tweede helft veel ballen om onze oren heen kregen. In de aanval wisten we nog wel een aantal keren mooi samen te spelen. Helaas was de achterstand te groot om de achterstand hiermee kleiner te maken. Na 60 minuten werd de wedstrijd afgefloten met een eindstand van 36-22 voor W.H.C.

Het was gister niet onze wedstrijd en hebben we de punten terecht in Hengevelde moeten achterlaten. Op naar de volgende wedstrijd, op zondag 17 maart tegen Duiven DS1 in Duiven.

Doelpunten: Bo Linthorst 4, Chantal Deijk 4, Lisa Zwienenbarg 4, Nikki Teunissen 5, Patricia Brincker 1, Romy ten Cate 1, Benthe Jutten 3