Westfriesland SEW dames 2 – Voorwaarts dames 1

WedstrijdWestfriesland/SEW dames 2 - Voorwaarts Dames 1
Datum18 december 2022
Uitslag38-30

De laatste wedstrijd van het jaar 2022 stond op het programma. Meteen een flink stuk rijden naar het koude Friesland. Het is de op een na laatste wedstrijd van de eerste ronde. Eenmaal aangekomen konden we nog een stukje van de wedstrijd SEW dames 1 – Velo kijken. Westfriesland/SEW Dames 2 staat ook wel bekend als jong SEW omdat er veel jonge meiden spelen met een aantal nog in de A leeftijd. Dit team doet het goed in de competitie. Momenteel staan ze op de derde plek met 20 punten waar wij op de 7de plek staan met 16 punten. Laura deed voorlopig voor de laatste keer mee als extra ondersteuning.

We moesten er in het begin even inkomen en SEW dames 2 liep uit naar 3-1. Toen vonden wij onze voeten en kwam de verdediging en aanval op gang. Na 11 minuten stond het 8-8. Vanuit Voorwaarts werd door veel verschillende spelers gescoord. 11 doelpunten door 6 meiden. Aan beide kanten werd gescoord en het was een vlot spel met snelle aanvallen vanuit ons maar ook door SEW. In de vijf minuten die volgden kwamen we op een voorsprong van 9-12 dankzij een aantal mooie reddingen van Maaike en een een perfect aangegooide break die Silke in wist te gooien. Helaas voor ons vond SEW haar draai toen weer en kwamen ze terug naar 14-14 in de 24ste minuut van de eerste helft. We gingen de rust in met een stand van 17-16. Er was dus werk aan de winkel.

In de tweede helft begonnen beide teams sterk en wisten we kort op voorsprong te komen. Daarna werd het verschil in wisselbank wel zichtbaar. Waar SEW de ruimte had veel te wisselen kwam bij ons de vermoeidheid opzetten. Ook begon SEW met een ander soort spel waar ze al snel succes mee vonden. Ze gingen harder verdedigen en dit was ook zichtbaar in het aantal straffen in de tweede helft. Van 2 geel en 1 twee-minuten in de eerste helft gingen ze naar 5 twee-minuten en een geel voor de coach in de tweede helft. Toch wisten ze goed gebruik te maken van hun snelheid en sterke schotkracht uit de opbouwrij. Na 15 minuten stond het 30-25. Met een heel stel snelle aanvallen wisten ze de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken voor een eindstand van 38-30 in het voordeel van SEW. Wij hadden meer in huis gehad en het verschil kleiner moeten houden maar het was een terechte overwinning voor SEW.

In het nieuwe jaar zullen we nog ZAP, de nummer 10 van de competitie, voor de eerste keer dit seizoen ontmoeten. Dit is op 14 januari om 20:00 uur in de Jachtlust. Graag zien we jullie daar met trommels en gejuich. Daarna is het tijd voor ronde twee van het seizoen.
Maar nu eerst winterstop met kerst, de jaarwisseling en een weekendje weg voor veel speelsters. Na 3,5 maand zonder een vrij weekend en bekerwedstrijden hebben we hier ook zin in.
Onze eerste wedstrijd van 2023 is de bekerwedstrijd tegen Nijhof/Broekland dames 1 op woensdag 11 januari om 20.30 in de Jachtlust. Kom zeker kijken bij deze wedstrijd, we kunnen jullie support goed gebruiken en hopelijk komt er ook een goede groep van Broekland voor een gevulde tribune.

Namens Voorwaarts Handbal wensen we iedereen prettige feestdagen en een gelukkig en sportief nieuwjaar.

Doelpunten: Aniek: 4, Bo: 1, Chantal: 1, Daimy: 10, Keyara: 5, Lisa: 3, Romy: 3, Silke: 3.