WedstrijdWHC DS1 & Avanti Wilskracht DS1 - Voorwaarts Dames 1
Datum8 oktober 2023
Uitslag30-24 & 19-23

Donderdag 5 oktober.
Op donderdagavond speelden wij in Hengevelde tegen WHC onze eerste beker wedstrijd.
Vol goede moed begonnen wij de wedstrijd. Het begin ging dan ook gelijk op. Mede door goed keeperswerk van Brigitte stonden we na een kwartier op een kleine voorsprong van 4-6. Helaas kwam WHC weer terug. Door slordige fouten van ons konden zij meerdere snelle tegen aanvallen spelen en kwam de stand op 13-7. Nikki wist nog wel een paar keer te scoren maar het gat werd voor rust niet meer kleiner. Ruststand 15-9.
Na rust begonnen wij weer erg sterk en wist Lara het gat te verkleinen naar 16-14. Helaas was dit niet genoeg. WHC scoorde ook weer een aantal keer waardoor het gat weer 6 was. De rest van de wedstrijd ging gelijk op en het verschil bleef ook 6. De eindstand was 30-24
Helaas bekeren wij niet door, maar wij kunnen terugkijken op een sterke tweede helft en nemen dit mee naar de competitie wedtsrijd van zaterdag tegen Avanti Wilskracht.

Zaterdag 7 oktober.
Wij speelden onze tweede competitie wedstrijd van dit seizoen tegen Avanti Wilskracht in Glanerbrug.
Voordat we konden beginnen moesten we wachten totdat het licht aan ging, maar toen dat eenmaal geregeld was konden we van start. De eerste tien minuten van de wedstrijd gingen we gelijk op. Bo kwam twee keer mooi vrij op de cirkel en wist de stand op 4-5 te zetten. Vervolgens kwam Avanti er een keer erg snel uit en hadden zij een bal die er wat ongelukkig via ons blok in viel. Zo kwamen zij op een 8-5 voorsprong. Goed voorbeeld doet goed volgen, want wij brachten ook weer wat meer tempo in het spel. Door een snelle midden uit, een break en andere goede aanvallen wisten onder andere Patricia en Lisa te scoren. Zo gingen we met een gelijke stand (12-12) de rust in.

Na rust wist Aniek 3 keer op rij te scoren en kwamen wij op 14-16. Ook Bo en Chantal wisten nog te scoren waardoor wij nog iets verder uitliepen en het verschil 4 punten werd.
Na een korte fase zonder doelpunten was het Avanti die als eerste weer wist te scoren, het verschil ging nog weer terug naar 2. Maar dat was niet lang want Nikki wist twee keer achter elkaar te scoren en zo was het gat gelukkig al snel weer 4 en de stand 17-21. Met nog anderhalve minuut te spelen kregen wij nog een penalty tegen. Deze wist Brigitte te stoppen, daarna werd er niet meer gescoord. De eindstand was 19-23.

Dit was voorlopig de laatste wedstrijd van onze speelsters Aniek en Chantal. Zij gaan komende maanden een wereldreis maken. Wij wensen ze hier heel erg veel plezier bij en hopen ze in februari weer bij ons op het veld te veld te hebben.

Doelpunten tegen WHC: Aniek 2, Bo 3, Lara 9, Lieke 1, Lisa 2, Nikki 6, Patricia 1

Doelpunten tegen Avanti: Aniek 4, Bo 4, Chantal 3, Esmee 1, Lara 1, Lisa 4, Nikki 3, Patricia 3