Wedstrijdverslag

Zeeburg – Voorwaarts

WedstrijdZeeburg - Voorwaarts Dames 1
Datum3 oktober 2021
Uitslag24-27

Zeeburg 24 – 27 Voorwaarts
2 oktober 2021

Vanavond was het dan eindelijk zover: de eerste competitiewedstrijd! Na een lange voorbereiding en een succesvolle reeks oefenwedstrijden waren wij klaar voor de echte wedstrijdspanning. Met de vertrouwde Happybus en onze buschauffeur Leen Berkhoff, mochten de dames van Voorwaarts en supporters afreizen naar Diemen voor de eerste wedstrijd tegen Zeeburg Dames 1.

Om 20.30 kon de wedstrijd beginnen. De eerste 10 minuten gingen beide teams gelijk op. Zeeburg opende de score van afstand, waarop Romy de gelijkmaker aan onze kant maakte. Binnen 5 minuten erna kregen twee penalty’s tegen en wist Zeeburg vervolgens van afstand uit te lopen naar 11-5. Bij ons liep de aanval niet zorgvuldig, waardoor wij niet tot zuivere afronding kwamen. Met onder andere nog twee penalty’s in het voordeel van Zeeburg wisten zij het gat te vergroten naar 14-6, maar mede door twee afstandsschoten van Aniek wisten wij dichterbij te kruipen en de ruststand op 14-9 te zetten.

Na een slordige eerste helft waarbij wij niet ons eigen spel lieten zien, moest en zou de tweede helft anders gaan. Uitgaan van eigen kracht en spel, niet te moeilijk willen en de mogelijkheden om van afstand te schieten benutten. De tweede helft startten wij direct beter, zowel in de dekking als in de aanval. In de dekking werd meer gecommuniceerd waardoor deze beter stond. Daarbij haalde Marloes erachter een aantal belangrijke ballen uit. In de aanval werd vanaf de linkerkant de ruimte benut en in de opbouwrij van afstand geschoten. Jorien en Aniek kwamen op schot en wisten met strakke ballen het net te vinden. Na nog geen kwartier stonden wij aan de goede kant van de score, namelijk 17-18. In de dekking wisten Jill en Alineke beiden de bal te onderscheppen en op de break-out te scoren. De marge bleef echter klein, Zeeburg wist vanuit hun opbouw rij ons bij te blijven. Met nog 5 minuten spelen brak bij 23-25 een spannende slotfase aan, maar met onder andere twee break-outs aan beide kanten kwam de eindstand uiteindelijk op 24-27.

Met een zwaarbevochten tweede helft hebben wij de stand om kunnen buigen en onszelf met twee punten beloond. Supporters die zijn meegereisd bedankt! Komende woensdag 6 oktober spelen wij om 19.30 de eerste ronde van de beker tegen Kwiek A1 in Raalte. Vervolgens spelen wij zaterdag 9 oktober onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen Foreholte Dames 2. Het fluitsignaal is om 20.00, en wij hopen dat jullie allen ons aan komen moedigen om de twee punten in Twello te houden!

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan