ZVBB – Voorwaarts

WedstrijdZVBB - Voorwaarts Dames 1
Datum7 mei 2023
Uitslag19-23

Zaterdagavond in Borne, staan we klaar voor onze 1 na laatste uit wedstrijd van het seizoen. We starten de wedstrijd in de dekking met Brigitte op doel. ZVBB begint de wedstrijd gelijk op tempo, ze zetten ons scherp neer en wij moeten in tempo omschakelen naar de dekking omdat ze anders over ons heen lopen. Zo start de wedstrijd dan ook wat slordig van onze kant. Gelukkig weten Daimy en Patricia de stand op gang te brengen. Het loopt in het begin van de wedstrijd gelijk op. Na 15 minuten lopen we iets meer uit (6-9) en krijgt Voorwaarts wat meer lucht. ZVBB blijft spelen met veel beweging vanuit de hoeken. De hoek loopt over naar de cirkel maar Voorwaarts vangt dit goed op door de opbouw uit te dekken. De hoeken van ZVBB zetten we iets meer vast en we laten de opbouw het spel maken. Na 2 mooie snelle tegen aanvallen van Nikki en Romy is de stand 10-14.
De ruststand is 13-17.
In de rust bespreken we hoe we verder gaan in de 2e helft, Rob is positief en geeft hier en daar wat tips.
De 2e helft begint sterk met het doelpunt van Nikki. Deze helft word er heel weinig gescoord. Ze komt het 2e doelpunt pas 7 minuten later door Romy en Lisa. Gelukkig geldt het weinig scoren ook voor ZVBB. Onze verdediging staat goed en Brigitte kan mooie ballen stoppen. Lara doet de aanval dekking wissel en ze staat sterk te verdedigen. Na 24 min is de stand 17-22 na een snelle tegen aanval. De eindstand van de wedstrijd is 19-23. Dat betekent dat er in de 2e helft maar 6x is gescoord!

Volgende week spelen we onze laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Om het seizoen af te sluiten wordt dit gevierd met DJ E.V. tijdens de wedstrijd en na de wedstrijd als afsluiting in de kantine. De aanvang van de wedstrijd is zoals altijd om 20:00 uur, er wordt een hoge opkomst verwacht dus kom op tijd!