Coronaprotocol

S.V. Voorwaarts volgt de landelijke richtlijnen/maatregelen die zijn vastgesteld door de overheid/RIVM in verband met COVID-19.

Helaas heeft het kabinet, door oplopende aantallen besmettingen, nogmaals de coronamaatregelen aan moeten scherpen. Wij pakken als sportvereniging vanzelfsprekend onze verantwoordelijkheid om het coronavirus terug te dringen en proberen de maatregelen zo strikt mogelijk na te leven. Hiervoor vragen we jullie begrip en medewerking. Hieronder hebben we de belangrijkste zaken op een rijtje gezet die gelden vanaf 28 november 2021.

Basisregels

We roepen iedereen om alle RIVM richtlijnen in acht te nemen en zich te houden aan de basisregels:

Avond lockdown

Het kabinet heeft een lockdown van 05.00 tot 17.00 uur ingesteld om het aantal contactmomenten te reduceren. Om deze reden zijn tot nader orde alle trainingen na 17.00 uur afgelast, zowel binnen als buiten. Na verdere inventarisatie van de wensen van de afdelingen, capaciteit van de velden/zalen en met advies van de bonden zal in het weekend van 4/5 december 2021 definitief worden besloten of we alternatieve trainingsmogelijkheden kunnen aanbieden. Dit zullen we alleen doen als het veilig kan.

UPDATE 4 DECEMBER:
De berichten van de bonden die van de week binnenkwamen waren niet eensluidend. Binnen de vereniging willen we graag zoveel mogelijk gelijk optrekken, ondanks dat bij de ene afdeling de competitie wel doorgaat en bij de andere niet. Daarom hebben we in overleg besloten de teams/leden die hebben aangegeven voor 17.00 uur te willen trainen hen deze mogelijkheid te bieden. Dit hebben we met elkaar geïnventariseerd en zijn gekomen tot een oplossing waarin we elkaar de ruimte geven om alles in goede banen te leiden. Kijk op de pagina van je afdeling hoe dit praktisch ingevuld is.

Buitensport

Tijdens wedstrijden en trainingen is er geen publiek toegestaan. Kleedkamers en douches mogen worden gebruikt, met inachtneming van de basisregels. Voor binnenruimten geldt de verplichting om een coronabewijs (de QR code of een negatieve testuitslag) te laten zien. Wij adviseren sporters zo veel mogelijk thuis om te kleden.

Sportkantines

Voor sportkantines gelden de regels zoals die voor de horeca gelden. Vanaf 28 november zal de kantine op ons sportcomplex aan de Laene alleen nog op zaterdag en zondag tot 17.00 uur open zijn. Iedere bezoeker heeft een vaste zitplaats. Bij binnenkomst wordt gevraagd om een coronabewijs (de QR code of een negatieve testuitslag). Deze verplichting geldt voor iedereen die 13 jaar of ouder is. Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel. Zie hieronder.

Geen coronacheck:

Wel een coronacheck:

Meld je hier aan voor een coronadienst

Binnensport

Tijdens wedstrijden en trainingen is er geen publiek toegestaan. Voor toegang tot binnensport accommodaties is een CTB controle verplicht. Op dit moment zijn we met de Gemeente/de Koepel in overleg hoe we de coronacheck bij de sportzalen praktisch gaan uitvoeren. Het kan dus zijn dat je nog niet gecontroleerd wordt bij de ingang van de sporthal, maar wees voorbereid! Maak je gebruik van het sportcafé van Sporthal Jachtlust dan dien je het coronabewijs in elk geval wel te tonen.

Autoreizen

Wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten, adviseren wij personen vanaf 13 jaar een mondkapje te dragen.

Evenementen

Om extra contactmomenten te voorkomen, organiseren we op dit moment geen evenementen en bijeenkomsten met groepen. Ook geven wij geen toestemming voor het organiseren en/of meedoen aan oefenwedstrijden zowel binnen als buiten de vereniging.

Protocol verantwoord sporten

Alle relevante informatie vind je in het sportprotocol. Dit protocol geeft verenigingen, sporters, trainers/coaches, vrijwilligers, ouders/verzorgers en gemeenten richting hoe te handelen, uitgaande van de huidige maatregelen. Dit document wordt regelmatig aangepast dus lees het door! https://nocnsf.nl/sportprotocol

Nadere informatie afdelingen

Via de onderstaande links vind je de praktische uitwerking van het protocol op de pagina van je afdeling.

Contact

Zijn er vragen, dan zijn wij per mail bereikbaar op info@voorwaartstwello.nl.

>PROTOCOL versie d.d. 29 november 2021 + update 4 december / Bestuur S.V. Voorwaarts

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan