Nieuws

7 november 2023

“Jongste jeugd is geweldig, super leergierig”

Uit de Presentatiegids van dit jaar: 

Meer ervaring is er binnen de afdeling handbal waarschijnlijk niet te vinden. En dus lijkt de keuze logisch om deze twee ervaren rotten voor de jongste jeugd te zetten. Anita Dellink is al 46 jaar lid en Yvonne Zwartjens meer dan 50. “Pfff, ja we worden oud…”

Zwartjens komt uit een echte V en K-familie. “Ja mijn broers hebben daar altijd al gespeeld. Maar toen ik ging handballen was Voorwaarts de logische keuze. Mijn buurmeisje speelde daar ook en vroeg of ik een keer mee wilde doen. Het was meteen leuk en ik was verkocht.” Er was ook niet veel anders toen”, vult Anita Dellink aan. “Je kon naar de muziek en de majorettes, nou dat was helemaal niks voor mij. We speelden toen alleen nog maar buiten aan de Oude Veldjes, een sporthal hadden we niet. Later heb ik nog wel eens in de Veilinghallen gespeeld. Het was dus geweldig dat Jachtlust gebouwd werd.”

Zowel Zwartjens als Dellink hebben ook al de nodige vrijwilligerstaken vervuld. Anita Dellink zat jaren in het bestuur en was scheidsrechter. Yvonne Zwartjens floot ook, is al jaren trainer en hielp mee met de organisatie van het jeugdkamp. Ze nemen dus beiden een schat aan ervaring mee en hebben bewust gekozen voor de jongste leeftijdsgroep. “Deze meiden nemen echt iets van je aan, ze zijn super leergierig. De telefoon speelt nog geen rol. Ze willen graag leren. Het is echt hartstikke leuk. Aan het begin van het seizoen hadden we ze geleerd hoe je een warming up kunt doen voor de wedstrijd. Toen zagen we ze een paar weken later uit zichzelf beginnen met die
oefeningen.”


Meer lezen? 

Wil jij meer lezen over dit artikel? Een uitgebreid artikel staat in de Presentatiegids van dit jaar. Online is de gids hier te raadplegen.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan