Nieuws

8 februari 2021

Aanscherping rookbeleid

Aanscherpen rookbeleid door het algemeen bestuur op het sportcomplex De Laene van SV Voorwaarts Twello

Steeds meer sportverenigingen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Veel kinderen brengen een groot deel van hun tijd door op de sportvereniging. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Met een rookvrij sportterrein geef je het goede voorbeeld aan kinderen en voorkom je bovendien het schadelijke meeroken.

Uit promotieonderzoek Rookvrije Sport voor een Rookvrije Generatie uitgevoerd door Heike Garritsen bij Amsterdam UMC in samenwerking met Tranzo, Tilburg University blijkt dat voor veel mensen ‘niet-roken’ steeds meer de norm is. Nu is dan ook hét moment om ons rookvrij beleid aan te scherpen en een compleet rookvrij terrein op ons sportcomplex De Laene in te voeren.

Vanaf heden is alleen buiten de hekken van het complex roken toegestaan. Binnen de hekken niet meer. Er zijn borden geplaatst bij alle ingangen, met peukenbakjes eronder om direct je peuk op een schone manier kwijt te kunnen.

Specifiek binnen de hekken is:

  • vanaf de binnenkomst bij de kassa bij de grote parkeerplaats aan de Kerklaan
  • vanaf de binnenkomst bij de gele hekken richting kantine vanaf de fietsenstalling
  • vanaf de binnenkomst over het grindpad aan de achterkant van de kleedkamers
  • vanaf de binnenkomst bij het hek bij veld 1 vanaf de Wethouder van de Liendelaan
  • vanaf de binnenkomst bij het hek bij veld 4/5 vanaf de Wethouder van de Liendelaan

Roken is alleen nog toegestaan in de rookzone en daarvoor is er een overdekte rookzone gecreëerd tussen de zijingang van kleedkamer 1 en de gele ingangshekken. Dit is de enige zone waar roken wordt gedoogd. Aan de muur hangt hier een grote as- en peukenbak om de omgeving schoon te houden.

Aan alle sporters en bezoekers van ons sportcomplex De Laene wordt gevraagd voor naleving van ons rookbeleid en het vergemakkelijkt het handhaven hiervan. Spreek elkaar hierop aan!

Het rookvrij maken van onze vereniging kan een stoppoging van onze rokende leden makkelijker maken. Vanuit de basisverzekering worden de stoppen-met-rokenprogramma’s vergoed. Het is aangetoond dat deze werkt. Meer informatie over stoppen met roken vind je op www.ikstopnu.nl.

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan