Nieuws

10 januari 2023

Bomvolle kantine tijdens nieuwjaarsreceptie

Het clubgebouw was zaterdag 7 januari 2023 tot de nok toe gevuld. De ruim 230 aanwezigen werden continu heen en weer geslingerd. Van serieuze onderwerpen naar luchtige items en van jubilarissen naar overdracht van de voorzittershamer. De oranje-zwarte verbinding was zeer voelbaar. Een drankje, hapje, gezelligheid en natuurlijk ook humor. Maar de emotie gierde soms ook door de kantine. De omnivereniging is gezond dankzij de vele trouwe leden, vrijwilligers en sponsors en de nieuwe voorzitter kan consolideren en uitbouwen.

Jubilarissen

Dit jaar koos de organisatie voor een ander protocol. De aanwezige jubilarissen ontvingen een bos bloemen en het speldje van een Voorwaartspupil in tenue. Die pupil was bij een aantal jubilarissen, tot hun eigen verrassing, de eigen zoon, dochter of kleinkind.

In totaal 42 jubilarissen, samen goed voor 1.515 jaar lidmaatschap. Alle aanwezigen werden uitgedaagd om spontaan iets over een jubilaris te zeggen. Daar kwamen enkele leuke reacties en anekdotes uit.

Gé Blankhorst was de primus inter pares, de eerste onder zijn gelijken, met maar liefst 70 jaar lidmaatschap. Hij neemt daarmee de 5e plek in op de lijst van leden met het meeste aantal lidmaatschapsjaren. Ook bijzonder is het 40 jaar lidmaatschap van moeder Mariet en zoon Dennis Klein Koerkamp, het 60 jaar lidmaatschap van de tweeling Jan en Arra Hulsebos en het 50 jaar lidmaatschap van de langstzittende trainer van de club: Jos Ganzevles, alias LB. Maar alle jubilarissen zijn bijzonder en hebben hun eigen verhaal. Onderaan dit bericht staan de namen van de jubilarissen.

Overdracht voorzittershamer

De voorzitter Kick Scholten opende de receptie en refereerde aan een lastig jaar met inflatie, Oekraïne, energiecrisis en Corona. Het was zijn laatste nieuwjaarsreceptie als algemeen voorzitter, waarbij hij in zijn speech aangaf dankbaar en trots te zijn op de samenwerking met zijn medebestuursleden, de afdelingsbesturen en andere commissies. Na 13 jaren onderdeel te zijn geweest van het Algemeen Bestuur, eerst 4 jaar als vicevoorzitter en daarna 9 jaar als voorzitter, heeft hij de hamer overgedragen aan Guido Leerkes. De kersverse voorzitter gaf aan “er zin in te hebben”.

S.v. Voorwaarts is niet zo scheutig met het benoemen van ereleden en/of leden van verdienste. Maar als je 13 jaar extra verantwoordelijkheid hebt genomen en de club financieel zo gezond overdraagt, dan is een nominatie als erelid gepast, aldus Guido, waarmee hij Kick verraste. Volgens de statuten van de club zal dit tijdens de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar geformaliseerd kunnen worden. Hierbij komt hij in een rijtje met andere oud voorzitters van het Centraal Bestuur die de club langer dan 1 of 2 periodes hebben geleid en/of daarbij een bijzondere prestatie hebben geleverd (Cor Flierman en Gerard Meeuwsen, redactie).

De oude en nieuwe voorzitter bedankten samen ook Eric Klein Swormink en Jan Timmermans. Zij deden of doen op bestuurlijk niveau een stapje terug, maar blijven, wat meer op de achtergrond, een aantal vrijwilligerstaken doen.

We feliciteren onderstaande jubilarissen:

25 jaar
Pepita Denekamp-Flierman, Rick te Riele, Aniek Bijsterveld, Raoul Schutte, Patrick Dijkhof, Stefan van Maanen, Erik Vreeling, Mathijs Straatman, Bernard Kolkman, Erik Pamboer, Harry Spijkerbosch, Jeroen Klunder, Jordy Scholten, Thomas Broekhof, Jean-Pierre Ebink, Soraja Steensma, Mike Linthorst, Peter van der Oord, Erwin Ganzevles.

40 jaar
Annie Roerdink-Bouwmeester, Tonny Dubbe, Tonny Vlaskamp-Jonkman, Johan Schutte, Mariet Klein Koerkamp-Lobbert, Marcel Elizen, Laurens Beekman, Tony Eikelenkamp, Murat Yerlikaya, Marian Bevers-Wagemans, Rob Hurenkamp, Dennis Klein Koerkamp, Roy Pol, Tino Broekhof.

50 jaar
Jos Ganzevles, Harrie Keepers, Peter Timmermans, Erik Elizen, Tonny Berendsen,

60 jaar
Jan Hulsebos, Henk (Arra) Hulsebos.

70 jaar
Gé Blankhorst

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan