Nieuws

10 maart 2020

Corona virus en sporten

Het bestuur houdt de ontwikkelingen van het corona virus nauwlettend in de gaten, want ook op onze sportclub ontmoeten veel mensen elkaar. Te weten: sporters, vrijwilligers en supporters. Wij volgen de landelijke richtlijnen van het RIVM. Ook staan we in contact met de verschillende sportbonden.

Vooralsnog gaan alle trainingen en wedstrijden gewoon door. Houd je trainer/leider op de hoogte indien je niet komt omdat je ziek bent.

Wij vragen iedereen die één van onze accommodaties betreedt zich te houden aan de volgende richtlijnen:

Afkomstig uit een risicogebied

Ben je in een risicogebied geweest en heb je klachten dan betreed je onze accommodatie niet. Blijf thuis om niet meer mensen te besmetten en neem telefonisch contact op met de huisarts.

Elkaar geen hand geven

Het voelt lastig en onnatuurlijk, en wellicht vergissen we ons best een keer maar we proberen geen handen te geven. Wens de tegenstander en officials op een andere manier een prettige wedstrijd. Datzelfde geldt voor het bedanken na afloop. Ook overig handcontact, zoals een highfive, proberen we zoveel mogelijk te vermijden.

Hygiëne, hoesten en niesen

Om besmetting met het corona virus tegen te gaan, vragen wij iedereen die één van onze accommodaties betreedt extra op hygiëne te letten. Deze basishygiëne geldt ook voor een ‘gewone’ griep dus onderstaande adviezen zijn altijd belangrijk om op te volgen.

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest of nies in de onderarm, niet in je handen.
  • Gebruik een papieren zakdoekje en gooi deze na gebruik direct weg.

Verder adviseren wij om uitsluitend eigen spullen te gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een bidon, scheidsrechtersfluit, etc.

Lees de meest actuele informatie over COVID-19 op de site van het RIVM

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan