Nieuws

17 april 2020

We doen het niet

Zonder de coronacrisis was het al een moeilijke zaak. De kosten om met Dames 1 handbal te blijven spelen in de eredivisie zijn hoog. Er zijn de afgelopen maanden diverse gesprekken gevoerd met o.a. potentiële sponsoren, het Nederlands Handbal Verbond (NHV), de gemeente Voorst en de provincie Gelderland. Alle partijen wilden meedenken en zoeken naar mogelijkheden. Ondanks alle inspanningen kwamen we niet tot de oplossing om het forse begrotingstekort te dichten.

En toen kwam de coronacrisis. Een wereldwijde epidemie, waar niemand nog van weet waar we gaan landen, op geen enkel gebied. Op sportief gebied, economisch, medisch…. het is een horizon die we nog niet (over)zien. Daarbij kwam het NHV met de deadline van 19 april 2020. We hebben om meer tijd gevraagd om uit te zoeken hoe we het begrotingstekort op konden lossen, maar niet gekregen. Al met al een heel palet aan (on)duidelijkheden die het algemeen bestuur in goed overleg met het handbal bestuur, heeft doen besluiten de positie van Voorwaarts Dames 1 in de eredivisie op te geven en een degradatieverzoek in te dienen voor de hoofdklasse.

Er is in de afgelopen weken en maanden door verschillende commissies en het bestuur van de afdeling handbal heel veel werk verzet. Want vanaf de zomer van 2018 en de promotie naar de eredivisie, was duidelijk dat de begroting van de afdeling handbal een wissel zou trekken op de OMNI begroting. En daar hebben we samen voor gekozen. Met sportieve en trotse argumenten. De tekorten zijn de afgelopen jaren opgevangen uit de OMNI kas en zoals gezegd met de juiste intentie. We hebben echter verantwoordelijkheden te dragen en te nemen voor álle leden binnen onze OMNI vereniging.

We zijn blij trots en dankbaar dat we als vereniging deze mooie periode hebben mogen meemaken. Met z’n allen hebben we er alles aan gedaan om de positie te behouden. Er is (online) intensief contact geweest met de speelsters uit Dames 1. Een aantal van hen gaven hierbij aan te willen stoppen. Buiten het economische en financiële punt, hadden we dus ook sportief een uitdaging.

We weten dat er meerdere clubs zijn die het zwaar hebben. De hele sportsector staat immers onder druk. Ook daarvoor geldt: is alles hetzelfde na de zomer? Gaan we überhaupt dan weer competitie spelen. Is er voldoende voorbereidingstijd. Is er genoeg geld. Het handbal bestuur heeft in de afgelopen maanden korte lijnen opgebouwd met het NHV en doet er alles aan om een zo goed mogelijk scenario uit te werken. Daarover volgt meer informatie, zodra het helder is.

De veranderingen die deze coronatijd met zich meebrengt, vragen continu onze aandacht. Uiteraard proberen we de belangen van de vereniging met al haar leden en vrijwilligers zo goed mogelijk te dienen. Bij Voorwaarts staan we bekend om onze saamhorigheid en verbondenheid. Zeker in deze bijzondere tijd hebben we dat nodig want samen staan we sterk. Tot slot wensen we iedereen veel sterkte en een goede gezondheid.

Met vriendelijke groet, mede namens het handbalbestuur,
Algemeen Bestuur

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan