Nieuws

7 januari 2024

41 jubilarissen op nieuwjaarsreceptie

Zaterdagmiddag 6 januari zijn 41 jubilarissen gehuldigd tijdens de nieuwjaarsreceptie van de omnivereniging s.v. Voorwaarts. Samen zijn zij goed voor 1470 lidmaatschapsjaren. Zoals ieder jaar was het weer bomvol en gezellig in het clubgebouw aan De Laene. Een mooie traditie waarin – vanwege de nieuwjaarspeech door de voorzitter en de mooie anekdotes van de jubilarissen – het verleden, het heden en de toekomst heel mooi samen komen. Tel daar de warme sfeer van de verenigingscultuur bij op en je hebt een prachtige middag/avond.

Het dak en 90 jaar

De voorzitter van het Algemeen Bestuur, Guido Leerkes, opende om 16.30 uur de receptie. Hij blikte terug en keek vooruit. De vereniging is gezond waardoor de leden betaalbaar kunnen blijven sporten. Het versterken van het vrijwilligersbeleid is het komende verenigingsjaar één van de speerpunten. Daarnaast is de verbouwing van het clubgebouw in gang gezet. Deze week gaat letterlijk het dak er af. Het asbest wordt gesaneerd en er komen zonnepanelen op het dak. De vereniging investeert fors in duurzaamheid, maar ook in sfeer en uitstraling. Het interieur ondergaat een ware metamorfose. En de club maakt zich klaar voor het 90-jarig jubileum in mei 2024 … op weg naar 100 jaar aan De Laene.

Jubilarissen 75(!), 60, 50, 40 en 25 jaar lid

Tijdens het huldigen van de jubilarissen is ‘de lach’ prominent aanwezig, maar ‘de traan’ ligt altijd op de loer. Zo ook deze keer.

De leden werden niet uitsluitend door de voorzitters, maar ook door de aanwezigen in de zaal gefêteerd. Zonder iemand tekort te willen doen, hiervan een kleine bloemlezing. Bas Klunder onderbrak speciaal het trainingskamp in Brabant en betuigde als 25-jarig lid zijn onvoorwaardelijke liefde voor de club. Volleybalster Marijke Jansen werd luid bejubeld door haar teamgenoten en 40-jarig lid Joop Honshorst werd op humoristische wijze het vuur aan de schenen gelegd door zoon Frank. Marcel Arends en Martin Bongertman kregen bewondering voor hun onbaatzuchtige inzet voor handbal én voetbal. Geert Horstink als grasmeester van de werkploeg. En de 90-jarige Cor Flierman, de eerste omnivoorzitter in 1972, was scherp in zijn analyse van de historische feiten.

De kers op de taart was de 75-jarige jubilaris, Wim Huisman, de eerste in de geschiedenis met dit cijfer op zijn palmares. Op een ontspannen wijze vertelde hij verhalen over de mooie momenten die hij in die vele jaren heeft beleefd. Zijn mede-oud-eerste-elftal-spelers, Jan Bouwmeester en Jan Hafkamp, stonden op en vulden zijn verhaal aan. Iedereen ervaart dan de door voorzitter Guido Leerkes woorden over saamhorigheid en het thuisgevoel. Maar ook de woorden van en over de andere jubilarissen waren aangrijpend, ontroerend, mooi en natuurlijk ontbrak de humor niet.

Na de huldigingen werd er gezellig nageborreld en genoten de aanwezigen van een heerlijk stamppotbuffet. Kortom: het was weer ouderwets gezellig aan De Laene.

De jubilarissen: 

25 jaar

Gymnastiek: Marjo van Kooten – Mentink

Handbal: Lieke Gerrits, Ilona Valk. Mirte Spijker, Lincy van de Waarde

Voetbal: Marcel Arends, Laurens Overvelde, Robert Bosch, Rick Timmermans, Bas Klunder, Ruben IJsseldijk, Remco Pijnappel, Mike Assink, Cedric Nieuwenhuis, Chiel Grieving, Otto Bouwmeester, Irma Timmermans, Herman Ham

Volleybal: Ilse Meijer, Kees Huijbers, Marijke Jansen, Belinda Berendsen, Onno Bevers

40 jaar

Voetbal: Ronald Haarman, Joop Honshorst, Ton van Bussel, Harrie van der Liende, Evert van Voorst, Barry Sijbom

Volleybal: Mario van ‘t Erve

50 jaar

Voetbal: Ben Huis in ’t Veld, Leo Harmsen, Theo Bloemenkamp, Martin Bongertman, Geert Horstink, Marcel Beekman

60 jaar

Voetbal: Martin Pol, Jan Klein Swormink, Cor Flierman, Bart Pol

75 jaar

Voetbal: Wim Huisman

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan