Nieuws

1 mei 2020

Regels om de jeugd veilig te laten sporten vanaf 6 mei

Vanaf 6 mei a.s. bieden wij onze jeugdleden t/m 18 jaar de gelegenheid om het sporten op onze accommodatie aan de Laene weer op te pakken. Je wordt door je eigen afdeling geïnformeerd over de planning. Uitgangspunt is dat het deelnemen aan de trainingen niet verplicht is. Hoe lang deze tijdelijke situatie geldt, weten wij niet maar wij houden jullie op de hoogte.

COVID-19 reglement
We kunnen onze kinderen alleen veilig laten sporten als we ons allemaal houden aan de onderstaande regels, die grotendeels door de overheid zijn opgelegd.

– Heb jij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of koorts? Blijf thuis en kom niet naar de Laene.

– Kom alleen naar onze sportaccommodatie als er voor jou of je kind een sportactiviteit gepland staat.

– Iedereen die het sportcomplex betreedt, is verplicht bij binnenkomst de handen te desinfecteren. De middelen hiervoor zijn ter plekke aanwezig.

– Iedereen die op het sportcomplex aanwezig is, houdt te allen tijde 1,5 meter afstand. Ben je tussen de 13 en 18 jaar, dan houd je ook tijdens het sporten 1,5 meter afstand.

– Om zoveel mogelijk te regelen dat zo min mogelijk mensen elkaar passeren, vragen we de leden via verschillende en alleen deze ingangen het complex te betreden en te verlaten.

VOETBAL en GYM
In: We gebruiken de ingang met de grote fietsenstalling aan de Kerklaan om de leden van de voetbal en gym binnen te laten. Dit is aan de kant van de kerk, het dichtst bij het clubgebouw. Via de gele hekjes betreed je de accommodatie.
Uit: We gebruiken deze ingang bij de grote fietsenstalling ook weer om de accommodatie te verlaten. Je neemt hiervoor de route achter de kleedkamers om naar de fietsenstalling te gaan.

BEACH, HANDBAL EN VOLLEYBAL
In/Uit: We gebruiken de hoofdingang aan de Kerklaan tegenover de scouting PiGiKa als in- en uitgang voor leden van de beach, volleybal en handbal.

– Kom maximaal 10 minuten voor aanvang en verlaat direct na de training het sportcomplex.

– De kinderen komen zo veel mogelijk op eigen gelegenheid naar de Laene.

– Als je een kind brengt, geldt het Kiss & Ride principe. Er is geen gelegenheid om als ouder op de accommodatie te blijven. Ga ook niet parkeren of kijken vanaf de Kerklaan.

– Jongere kinderen worden door de leiding opgevangen bij de ingang om vervolgens samen naar het veld te gaan.

– De jeugdleden komen in sportkleding naar het complex. We kunnen helaas geen gebruik maken van de kleedkamers en douches, dus het omkleden en douchen moet thuis gebeuren.

– Voor noodgevallen zijn er toiletten beschikbaar, die goed en regelmatig worden schoongemaakt. Het wassen van de handen voor en na het gebruik is verplicht. Tip: laat je kind voor vertrek nog even naar het toilet gaan.

– Iedereen neemt zijn eigen gevulde bidon mee. Maak geen gebruik van elkaars bidon.

– De materialen die tijdens het sporten gebruikt worden, worden na afloop direct gereinigd.

– We maken alleen gebruik van muziek tijdens de training als het echt noodzakelijk is, zoals bij de gymnastiek en dansen.

Volg altijd de aanwijzingen van de toezichthouders op. Deze vrijwilligers zijn aanwezig om toe te zien op naleving van bovenstaande regels. We vragen hierbij om een ieders begrip en gezonde verstand.

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan