Nieuws

24 augustus 2022

Start seizoen 2022-2023

De zomervakanties zitten erop en we hebben er allemaal weer zin in. Van jong tot oud staat iedereen weer in de startblokken. De voetbalschoenen worden gepast, de kniebeschermers worden afgestoft door de handballers en volleyballers en de jongste jeugd kijkt weer uit naar een actieve zaterdagochtend aan de Laene of in de sporthal.

Om de start van een nieuw seizoen soepel te laten verlopen, zijn er voor veel bestuurs- en commissieleden vele uren voorbereiding aan vooraf gegaan. Een intensief traject van inventariseren, het indelen van de teams/groepen, maken van trainingsschema’s en het werven van de broodnodige vrijwilligers. In veel gevallen is het gelukt om de plekken ingevuld te krijgen, maar er ontbreken zeker ook nog een aantal cruciale schakels.

Vrijwilligersbeleid onder de loep

Dit is natuurlijk geen nieuws, want het aantrekken van vrijwilligers is een grote uitdaging. En die wordt ieder jaar groter. Helaas zijn we hier als Voorwaarts niet alleen in. Dit is echt een maatschappelijk issue geworden. Daarom hebben we ons als Algemeen Bestuur dit jaar de taak gegeven om ons vrijwilligersbeleid onder de loep te nemen. Samen met de voorzitters van de sportafdelingen én met een extern adviseur buigen we ons over een beleid dat past bij de tijd waarin we leven en het karakter van onze vereniging. Verder is het belangrijk dat het beleid toekomstbestendig en uitvoerbaar is binnen alle afdelingen. We houden jullie op de hoogte.

Iedereen een taak

Binnen zo’n grote club als Voorwaarts is er voor iedereen een taak weggelegd, bij het team van je zoon of dochter, of in een commissie/bestuur, of achter de bar in de kantine. Je leest op onze website (zie link hieronder) welke vacatures op dit moment beschikbaar zijn op omni niveau of binnen één van onze sportafdelingen. Wacht niet tot je benaderd wordt, maar meld jezelf aan via de leiders, startdagen of spreek iemand aan voor meer informatie. We vertellen je graag meer! Samen zorgen we ervoor dat we voor onze gezinnen betaalbare sport aan kunnen blijven bieden.

https://www.voorwaartstwello.nl/vacatures/

We wensen alle sporters, vrijwilligers, supporters, sponsoren en hun families een heel mooi seizoen 2022-2023. Tot snel aan de Laene of in de sporthal.

Met vriendelijke groet,
Algemeen Bestuur | Voorwaarts Twello

 

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan