Nieuws

1 mei 2023

Verklaring Omtrent Gedrag voor alle trainers/coaches

Eén van de speerpunten van Voorwaarts is dat onze jeugd in een veilige omgeving kan sporten. Daarom verwachten wij dat vanaf september 2023 alle leiders, coaches die omgaan met jongeren onder 18 jaar in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Heb jij in je vrijwilligers functie ook te maken met minderjarigen, dan word je binnenkort benaderd en vragen we je medewerking. Het kost het je een paar minuten tijd, maar geen geld. Als vereniging kunnen wij nl. kosteloos een VOG aanvragen voor al onze vrijwilligers.

Met ingang van het nieuwe seizoen

Welke stappen kun je verwachten:

  1. De voorzitters van de sportafdelingen inventariseren welke leiders/coaches vanwege hun functie “onder vier ogen komen” met jongeren onder de 18 jaar.
  2. Behoor jij tot deze groep dan ontvang je een mail met het verzoek om een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Zo’n verklaring wordt afgegeven door het Ministerie van Justitie & Veiligheid. Uit deze verklaring blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel. Dat is in dit geval het geven van training bij een sportvereniging of het begeleiden van een team.
  3. Je ontvangt de verklaring per post bij je thuis.
  4. Je deponeert een kopie van de verklaring in de afgesloten brievenbus in de kantine aan De Laene of je stuurt een scan naar VOG@voorwaartstwello.nl.

Jouw privacy gegarandeerd

Natuurlijk houden wij bij de registratie rekening met de privacy van onze vrijwilligers. Wat als je geen VOG wilt of kunt krijgen? Dan kun je dat melden bij VOG@voorwaartstwello.nl (wordt vertrouwelijk behandeld) of neem rechtstreeks contact op met één van de vertrouwenspersonen.

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan