Nieuws

25 juli 2023

Voorwaarts toont zich een uitstekende gastheer voor Go Ahead Eagles

Zondag 23 juli was sportcomplex De Laene in Twello het toneel van een vriendschappelijke wedstrijd van Go Ahead Eagles. De Deventer profclub trad in de aanloop naar het nieuwe seizoen aan tegen Mamelodi Sundowns, de landskampioen van Zuid-Afrika.

Om een aantal redenen kon deze wedstrijd niet worden afgewerkt in Terwolde, sinds jaar en dag het centrum van de oefencampagne van Go Ahead. En omdat ook het eigen stadion aan de Vetkampstraat niet beschikbaar was, klopte de Deventer trots aan bij Voorwaarts.

Gezien de hele korte voorbereidingstijd (minder dan twee weken!) stond men aan de Kerklaan voor een uitdaging van formaat. Een uitdaging die kon worden aangegaan dankzij de bereidwilligheid van de Gemeente Voorst: zij toonden zich flexibel en behulpzaam. Een groot compliment waard.

Nog tijdens de vergunningsprocedure werd er al bergen werk verzet. Allereerst door de werkploeg want een kwalitatief goed wedstrijdveld is een eerste vereiste. Met de inspanning van velen werd dat binnen kortste keren opgeleverd. Het lag er prachtig bij. Tegelijkertijd werd begonnen met het mobiliseren van vrijwilligers. Er is werkelijk van alles en nog wat nodig: parkeerwachters, een kassaploeg, een grote groep horecamensen, gastvrouwen, toezichthouders: alles bij elkaar waren er maar liefst 70 vrijwilligers in touw.

De beloning was er naar! Dankzij al deze mensen is het een prachtige dag geworden. Het publiek rijen dik langs het veld, een geweldige sfeer zonder ook maar één wanklank en veel, heel veel complimenten vanuit Go Ahead, en ook van Mamelodi Sundowns.

Voorwaarts kan terugkijken op een geslaagd evenement.

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan