Nieuws

13 januari 2020

Voorwaarts gaat voorwaarts

Zondag 5 januari 10.30 uur: het clubgebouw aan de Laene was weer bomvol. In een schitterend decor wensten de aanwezige leden, partners, familie en vrienden elkaar het allerbeste voor 2020 en werden 36 leden gehuldigd met hun 25, 40, 50 of 60 jarig lidmaatschap.

Tradities zijn mooi en waardevol om te koesteren. Zo ook nu weer. De ceremoniemeesters Jeroen voor ’t Hekke en Arra Hulsebos openden de receptie zoals te doen gebruikelijk en gaven daarna het woord aan de voorzitter Kick Scholten. Hij blikte terug en keek vooruit. De conclusie is dat Voorwaarts voorwaarts gaat.

Metamorfose clubgebouw

We staan er gewoonweg goed voor. Het ledenaantal is gestegen naar 2.494, de sfeer is goed en financieel zijn we gezond. Uiteraard zijn er uitdagingen, maar de afdelingen Beach, Gymnastiek, Handbal, Voetbal en Volleybal hebben de zaken veelal op orde. Een hele belangrijke taak in de komende pakweg 2 à 3 jaren is het borgen van de faciliteiten om (betaalbaar) te kunnen blijven sporten, vooral als het gaat om de zaalsporten. Het bestuur is blij met de gesprekken met de Koepel en de gemeente om die uitdaging samen aan te gaan. Een ander in het oog springende actie is de metamorfose van het clubgebouw die na jarenlang sparen en een aantal inzamelacties in de zomermaanden wordt gerealiseerd. Van overkapping van de ruimte tussen kleedkamers en kantine tot een nieuwe keuken, interieur, aanpassing muur richting hoofdveld en meer.

De voorzitter sloot af met een enorme blijk van waardering voor de vrijwilligers en sponsors omdat zonder deze mensen het niet mogelijk is om die belangrijke rol te blijven vervullen zoals we nu doen. Niet alleen voor die 2.494 leden, maar ook voor de ruim 7.000 inwoners van de gemeente Voorst die als gezinslid of partner daar ook nog eens bij horen.

De jubilarissen en de emotie

In onderstaande tabel staan de namen en het aantal jaren lidmaatschap van de jubilarissen. Zonder mensen tekort te willen doen waren met name de verhalen van de 40 en 50 jarige jubilarissen (extra) bijzonder. Wat dan telkens opvalt is hoe belangrijk een vereniging in het dagelijkse leven van mensen kan zijn. De onderlinge verbondenheid, vriendschap, steun, gezelligheid en humor. Drie leden kregen spontaan een bos bloemen en een blijk van waardering, namelijk lid ontspanningscommissie Janka Poll, oud-voorzitter Gerard Meeuwsen en Peter Engelhard, sponsor en vrijwilliger.

De receptie kreeg nog een extra lading door het moment van stilte voor de leden die de vereniging ontvallen zijn en het verhaal recht uit het hart van één van de jubilarissen. De jubilaris, die normaal gesproken goed van zijn woorden af komt, viel even stil en daarmee alle aanwezigen. Hiermee werd de onderlinge verbondenheid nog eens onderstreept.

In onderstaande tabel de jubilarissen die alle afdelingen van Voorwaarts samen kennen. Op de foto een flink aantal van hen. Helaas kon niet iedereen niet aanwezig zijn.

Lidmaatschap Naam lid
60 jaar Ton Brinkman
Joop Dollenkamp
50 jaar Hennie Bongertman
Richard Broekhof
Hans Deten
John IJsseldijk
Freddie Koers
40 jaar Oswald van den Belt
Liesbeth Boerkamp-Jansen
Henk Brouwer
Robert Jan Hondman
Rudy van der Linde
Erik van der Oord
Jeroen Pol
Mariët Pol
Han van Schaik
Erwin Timmermans
25 jaar Frans Assink
Remco van Bussel
Hennie de Croon
Alie Ebbers-Homma
Gonda Gerrits-Oosterhuis
Bastiaan van Gurp
Oscar Hoogeslag
Kim Horstink
Joost Hulsebos
Jaimie Hulsebos
Jan Klunder
Hans ten Napel
Ton Nijhof
Pascal Overweg
Wout Pinkster
Jason Poll
Gerry Roerdink
Bas Scholten
Roberto Wattimena

 

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan