Nieuws

23 mei 2023

Vrijwilligers zijn goud voor een vereniging. Als ze er zijn.

Tijden zijn veranderd. We hebben steeds meer tekort aan vrijwilligers. Dit vraagt om extra aandacht binnen de vereniging. Met een nieuw vrijwilligersbeleid en met een campagne om de mogelijkheden (en urgentie) meer zichtbaar te maken, met als doel nieuwe vrijwilligers te werven. Voorwaarts zijn we samen. Iedereen doet íets! Jij ook? 

Aan het woord Guido Leerkes, algemeen voorzitter en Marian Bonhof, verantwoordelijk voor Communicatie & PR binnen het algemeen bestuur.

Guido:
“We hebben zo’n 2300 leden binnen onze hele omnivereniging en de vereniging wordt draaiende gehouden door ruim 350 actieve vrijwilligers. Dat is 15%! Daar staan mensen vaak niet bij stil. De laatste jaren is het steeds moeilijker geworden om vrijwilligers te krijgen. Er vallen gaten! Dat is zorgelijk en kan vervelende consequenties hebben. Vanuit het bestuur heeft dit grote prio. Dat begint met een goed overzicht. En in sommige gevallen ook anders kijken naar rollen, door bijvoorbeeld taken op te knippen. Maar zeker ook door de leden zichtbaar te maken wat we doen én wat er nog te doen is. Kleine moeite om iets op te pakken, zeker als iedereen iets doet.”

Marian:
“Naast het beleid starten we ook een wervingscampagne. In eerste instantie om nieuwe vrijwilligers te werven voor het nieuwe seizoen. Maar ook om de verhalen van onze trotse vrijwilligers te vertellen. Want vrijwilligerswerk is leuk, leerzaam en daarmee houden we samen Voorwaarts in beweging.”

Je merkt het pas als ze er niet zijn

Tijdens de komende toernooien en bij de start van het nieuwe seizoen gaan we jullie hier meer van laten zien. We hebben bewust voor de campagne Als ze er niet zijn gekozen. Want voor velen is het een automatisme dat de club doordraait, maar dat is zeker niet het geval.

Samen aan de slag

Alle hulp is welkom. Bestaande actieve en inactieve leden, ouders van leden, opa’s en oma’s. We hebben een speciale website gelanceerd waar iedereen zich kan aanmelden. Kijk snel op de website voorwaartsvrijwilligers.nl voor meer informatie. Of scroll eens door de openstaande vacatures.

We rekenen op jullie hulp!

 

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan