Nieuws

25 juni 2023

We wensen iedereen een mooie zomer

Beste allen,

Gisteren sloot de afdeling Gymnastiek traditiegetrouw het seizoen af met een fantastische einduitvoering in Sporthal Jachtlust. De jeugdleden traden in het bijzijn van hun families op met een gym-, turn- of dansoptreden. Hiermee komt weer een mooi oranje/zwart seizoen ten einde. Waar de andere zaalsporten en ook de voetbal al eerder gestopt waren, is het nu officieel vakantie voor de hele vereniging. Behalve de leden die op de Beach actief zijn, zal het de komende weken stil worden aan de Laene.

Wat een feest!

Stil was het zeker niet tijdens de evenementen afgelopen maand. Na een koud voorjaar leek het wel of de weergoden zich speciaal voor de sportfeesten bij Voorwaarts van hun beste kant lieten zien. De aftrap was dit jaar voor het familievoetbal toernooi, een geweldig feest voor jong en oud. Vanaf 9 uur ’s ochtends stond de jeugd klaar en het toernooi eindigde met een spannende finale. Ondertussen zaten bijna alle teams al met hun aanhang te genieten van de muziek, hun welverdiende drankje en de sfeer. Dit weekend was eveneens de vuurdoop van het gebruik van de statiegeldbekers. Op een paar kleine kinderziektes na kan niet anders gesteld worden dan dat dit systeem uitstekend functioneert. Het scheelt een hoop plastic en opruimen.

Een week later deden we het nog eens dunnetjes over tijdens Twellolands. Een heuse festivalsfeer maakte zich meester van ons sportcomplex en na een supergezellige vrijdagavond met het scholenvolleybal toernooi en aansluitend het leraren toernooi knalde de zaterdag hier nog weer dik overheen. Naast volleybal werd er ook volop gehandbald. Op de beachvelden werd gestreden voor het NK kwalificatietoernooi Beachhandbal. Maar liefst 3 dagen beach plezier waarbij Voorwaarts teams meerdere keren in de prijzen vielen. De fietsenstalling puilde weer uit. Een grove schatting leert ons dat er bijna 2000 mensen op het complex aanwezig waren om te sporten, supporteren of voor gewoon een gezellige middag. Ga er maar aan staan!

Nog maar net bekomen van de spetterende afsluitende act op de zaterdagavond, begon de ontspanningscommissie al weer met de opbouw voor de zondag. Het gemoedelijke KUBB toernooi is inmiddels meer dan bekend. Een dag met wederom een heerlijk zonnetje, een ons-kent-ons sfeer en de nodige spontaniteit. Ondertussen maakte ons tweede en eerste elftal van de voetbal zich op voor de nacompetitie. Om dit allemaal samen te kunnen laten komen in één weekend, vraagt de nodige afstemming tussen de afdelingen, organisatie van de evenementen en andere gebruikers van het complex. Samen met én voor elkaar, dank voor de constructieve samenwerking.

Tenslotte hadden we nog het Brintaboys en Herman Beekman toernooi. Hoewel de temperatuur aan de hoge kant was, deden meer dan 100 jeugdteams uit de wijde omgeving hun uiterste best voor een plek op het podium. Ook dit voetbal evenement is al jaren een echt visitekaartje voor onze club.

Iedereen, heel erg bedankt

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar namens het Algemeen Bestuur willen we alle vrijwilligers die helpen, de horecamedewerkers en de evenementencommissies enorm bedanken voor hun enthousiasme en de vele uren inzet. Nergens anders dan tijdens deze dagen pompt het oranje-zwarte bloed zo snel door onze aderen. We voelen ons trots en genieten van alles dat Voorwaarts ademt. Het is overduidelijk dat in dit soort weken sport verbroedert en verbindt.

Klaar voor het nieuwe seizoen

De laatste maanden is niet alleen hard gewerkt als het gaat om de feesten, ook achter de schermen moet de hele organisatie weer klaar worden gezet voor het komende seizoen. Indelingen, trainingsschema’s, regelen van trainers/leiders en meer. Een enorme klus die we niet zonder onze vrijwilligers kunnen om het goed te regelen voor onze leden.

We danken alle bestuurs- en commissieleden en iedereen die een vrijwillige taak uitvoert vanaf deze plek voor de inzet in het afgelopen seizoen. Hopelijk kunnen we ook in 2023/2024 weer op jullie rekenen. Ongetwijfeld vallen er binnen de afdelingen de nodige vacante plekken, neem gerust eens een kijkje op www.voorwaartsvrijwilligers.nl en kom in gesprek. Samen zijn we Voorwaarts en alle hulp is welkom!

Fijne zomer

Rest ons voor nu niets anders dan iedereen een fijne zomer te wensen. Geniet van de rust, van de mensen om je heen en de ruimte in je agenda. Volgend seizoen gaan we er weer tegenaan met z’n allen! Tot dan.

Vriendelijke groet,
Namens het Algemeen Bestuur,
Guido, Sacha, Jos, Wilco, Dick, Marike, Leonie, Dennis en Marian.

Gerelateerd Nieuws

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan