Nieuws

13 maart 2023

Cool Moves Volleybal: jonge, energieke commissie leidt flink aantal jeugdteams in goede banen!

Voorwaarts Volleybal heeft een flink aantal jeugdleden tussen de 6 & 12 jaar! Maar liefst acht teams zijn elke week actief met het leukste spelletje dat er is. Om dit allemaal in goede banen te leiden hebben vijf (oud)teamgenoten, en tevens vriendinnen, de handen ineen geslagen. Vanaf augustus vormen zij samen de CMV (Cool Moves Volleybal) commissie. We spraken Zoë Ganzevles, Juul Voortman en Suzanne Lemmen.


Van links naar rechts: Zoë Ganzevles, Juul Voortman, Daphne Spanjers, Suzanne Lemmen en Florien van Nunen.

“Het is fijn om het samen te doen en daardoor hechter geworden”, aldus Juul. Suzanne vult aan: “We vergaderen een keer per maand, maar tussendoor spreken we elkaar natuurlijk ook over bepaalde zaken.”

Waar ze het meeste energie van krijgen is de organisatie van leuke activiteiten. “Het is gaaf als je zaken kunt organiseren zoals het oliebollentoernooi en de vossenjacht”, vertelt Suzanne. “En helemaal als je het ook nog goed kunt voorbereiden”, aldus Juul.

Dat doen ze dan ook tijdens de mini-ochtenden, waar er twee van zijn geweest voor de winterstop en er binnenkort ook weer twee aankomen (25 maart en 1 april). Dit zijn competitieochtenden waarin de CMV-teams wedstrijden spelen en ook andere clubs aanwezig zijn.

De CMV-commissie is op z’n tijd best een pittige klus! Ook omdat de meiden naast hun eigen trainingen en wedstrijden ook nog druk bezig zijn met hun opleiding, variërend van de Pabo tot Toegepaste Psychologie en Accountancy.

Communicatie is best een uitdaging. Wie moet je als eerste benaderen? Zijn we niemand vergeten en doen we het wel goed? “Dat is soms best even schakelen, zeker als ouders zich wat dominanter opstellen”, aldus Zoë. “Voor ons is het ook allemaal nieuw, we zijn best jong en willen graag serieus genomen worden.”

Het lastigst vonden ze de nieuwe teamindeling na de winterstop. “Je wilt het zo goed mogelijk voor iedereen doen en moet ook de input van de trainers en ouders meenemen.” Hoe ze dit samen opgelost hebben? Veel bij elkaar zitten, veel gesprekjes voeren en her en der advies inwinnen van de Technische Commissie.

Een van de uitkomsten van de nieuwe teamindeling is dat er ook een extra niveau 2 en niveau 5 team bij zijn gekomen. “Het is superfijn dat er zoveel nieuwe jeugdleden instromen”, aldus Juul. “We zoeken nog wel nieuwe spelertjes voor de volleybalspeeltuin. Dit is specifiek voor kinderen van 4-6 jaar en is op zaterdag in de gymzaal aan de Hietweideweg (oude Veluws College) van 09:00-10:00 uur. We laten kinderen hier kennis maken met volleybal.”

Geïnteresseerd? Aanmelden voor de volleybalspeeltuin kan via cmv.volleybal@voorwaartstwello.nl.

Dank meiden voor jullie inzet en harde werk!

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan