Nieuwe leden

Welkom bij Voorwaarts Volleybal

Voorwaarts Volleybal biedt voor alle volleyballers mogelijkheden. Van jong tot oud en van recreatief tot competitief. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te beachvolleyballen op prachtige beachvolleybalvelden.

Volleybalspeeltuin

In de volleybalspeeltuin leren kinderen vanaf ongeveer 4 jaar (volley)balspelen. In deze volleybalspeeltuin doen de kinderen allerlei leuke bal- en beweegspelletjes en komen ze in aanraking met verschillende soorten ballen, ballonnen en andere materialen waar mee gegooid, gestuiterd en gevangen kan worden.

Cool Moves Volleybal (CMV)

Voor de jongste volleyballers, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, biedt Voorwaarts Cool Moves Volleybal (CMV). Spelenderwijs en stapsgewijs leren kinderen via dit systeem het spelletje volleybal. De CMV-teams spelen ook competitiewedstrijden. Cool Moves Volleybal heeft zes spelniveaus. Kinderen worden in een spelniveau ingedeeld op basis van hun leeftijd. Bij Niveau 1 en 2 begint het met de bal overgooien en weer vangen op een klein veld. Op Niveau 3 komt daar ook onderhands spelen en samenwerken bij. Niveau 4 wordt weer net iets complexer: er wordt nu ook bovenhands gespeeld en de bal moet eerst drie keer gespeeld worden voordat de bal over het net mag. Tenslotte spelen de kinderen op Niveau 5 en 6 bijna het volledige volleybalspel, alleen is het veld nog kleiner en sta je met vier spelers in het veld.

Jeugd

Vanaf 12 jaar spelen kinderen in de jeugdcompetitie. Op basis van leeftijd wordt iemand ingedeeld in een C-, B- of A-team. Afhankelijk van het niveau van het team kan bepaald worden op welk competitieniveau het team ingedeeld wordt (variërend van 3e klasse tot topklasse). Talentvolle volleyballers trainen soms al met de senioren mee.

Senioren competitie

Vanaf 18 jaar wordt u ingedeeld in de seniorencompetitie. Afhankelijk van uw niveau bepaalt de technische commissie in welk team u geplaatst wordt. De competitieteams van Voorwaarts spelen bij de dames van de 3e divisie tot de 3e klasse. Bij de heren spelen de teams van de 3e divisie tot de 2e klasse.

Recreanten

Wilt u wel volleyballen, maar is elke week een training en wedstrijd te veel van het goede? Bij de recreanten traint u één keer per week. Een deel van de recreantenteams speelt wedstrijden in competitieverband, andere teams spelen geen wedstrijden.

Beachvolleybal

In de zomermaanden is er bij onze omnisportvereniging Voorwaarts de mogelijkheid om te beachvolleyballen! Op ons sportpark De Laene liggen sinds 2012 schitterende beachvelden. Beachvolleyballen kan op verschillende manieren en zowel met als zonder lidmaatschap. Zo kan je met een eigen groep de velden reserveren en als je de sport wilt leren of beter wilt worden, dan kan je trainingen volgen. Daarnaast organiseren we ook beachvolleybaltoernooien. Meer informatie lees je op de pagina’s over Beachvolleybal. Graag tot ziens op het zand!

Proeftraining

Lijkt het u of uw kind leuk om een keer mee te komen doen? Het is altijd mogelijk om vrijblijvend drie keer mee te trainen. Welk team voor u of uw zoon of dochter het meest passend is, kan de Technische Commissie u vertellen. U kunt contact opnemen met de Technische Commissie via tc.volleybal@voorwaartstwello.nl. Voor de volleybalspeeltuin en CMV kan ook direct contact worden opgenomen met de CMV-commissie: cmv.volleybal@voorwaartstwello.nl

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan