Introductie

Welkom bij Voorwaarts Volleybal

Voorwaarts Volleybal biedt voor alle volleyballers mogelijkheden. Van jong tot oud en van recreatief tot competitief. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om te beachvolleyballen op prachtige beachvolleybalvelden.

Volleybalspeeltuin

In de volleybalspeeltuin leren kinderen vanaf ongeveer 4 jaar (volley)balspelen. In deze volleybalspeeltuin doen de kinderen allerlei leuke balspelletjes, loopspelletjes en komen ze in aanraking met verschillende soorten ballen, ballonnen en andere materialen waar mee gegooid, gestuiterd en gevangen kan worden.

Cool Moves Volleybal (CMV)

Voor de jongste volleyballers, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, biedt Voorwaarts Cool Moves Volleybal (CMV). Spelenderwijs en stapsgewijs leren kinderen via dit systeem het spelletje volleybal. De CMV-teams spelen ook competitiewedstrijden. Cool Moves Volleybal heeft zes spelniveaus. Kinderen worden in een spelniveau ingedeeld op basis van hun leeftijd.

Jeugd

Vanaf 12 jaar spelen kinderen in de jeugdcompetitie. Op basis van leeftijd wordt iemand ingedeeld in een C-, B- of A-team. Afhankelijk van het niveau van het team kan bepaald worden op welk competitieniveau het team ingedeeld wordt (variërend van 3e klasse tot topklasse). Talentvolle volleyballers trainen soms al met de senioren mee.

Senioren competitie

Vanaf 18 jaar wordt u ingedeeld in de seniorencompetitie. Afhankelijk van uw niveau bepaalt de technische commissie in welk team u geplaatst wordt. De competitieteams van Voorwaarts spelen bij de dames in klasse 4 tot en met promotieklasse. Bij de heren spelen de teams 3e en 1e klasse en promotieklasse.

Recreanten

Wilt u wel volleyballen, maar is elke week een training en wedstrijd te veel van het goede? Bij de recreanten traint u één keer per week. Een deel van de recreantenteams speelt wedstrijden in competitieverband, andere teams spelen geen wedstrijden.

Beachvolleybal

Op sportpark de Laene liggen sinds 2012 prachtige beachvolleybalvelden, die aan alle eisen van de Nevobo voldoen. Voor meer informatie over beachvolleybal kunt u terecht op de afdelingspagina van Beach.

Vrijwilligers

De afdeling volleybal is voornamelijk afhankelijk van vrijwilligers en kan niet bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers. Van elk lid, ongeacht het speelniveau, wordt een actieve bijdrage gevraagd. Dat kan variëren van scheidsrechter tot bestuurslid en van het organiseren van activiteiten tot het trainen en/of coachen van een (jeugd)team. Ook weten hoe jij je steentje bij kunt dragen? Klik hier voor de mogelijkheden.

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan