Vrijwilliger worden

Een Vereniging ben je samen!

De leden vormen de club. En de vrijwilligers zorgen er voor dat de leden kunnen sporten. Samen vormen zij het hart van onze mooie familie vereniging. De vrijwilligersethiek bij S.V. Voorwaarts is hoog, waarbij liefde voor de club en plezier hebben met elkaar voorop staat.

Met de ruim 400 vrijwilligers kunnen de 5 sportafdelingen elk seizoen weer veel leden laten sporten. Daarnaast biedt Voorwaarts een variatie aan ontspanningsmogelijkheden die vooral de insteek hebben: de teamgeest – het verenigingshart te versterken. Zo is er een aparte toneelgroep en een ontspanningscommissie ingericht. Door alle activiteiten is Voorwaarts sterk in de gemeenschap verankerd en is er een grote betrokkenheid vanuit de samenleving bij de vereniging. Het aantal leden is maar liefst 2300. Als je bij Voorwaarts vrijwilligerswerk doet, wordt je gelijk opgenomen in dit enorme netwerk.

Welke taken liggen er?

Binnen de omni-vereniging is er veel te doen. Van besturen tot het maaien van het grasveld; het trainen van een team dat in de eredivisie speelt, tot het vasthouden van een peuter op de evenwichtsbalk. Alle vrijwilligers zijn belangrijk, gelijk en worden enorm gewaardeerd. Dat uit zich bijvoorbeeld in de verschillende momenten in het jaar waarop er gezellige ontmoetingen worden gepland. Het werk geeft voldoening en energie. En toch hebben we altijd nieuwe vrijwilligers nodig, zodat we het met elkaar kunnen volhouden.

Een idee van de verschillende mogelijke taken:

 1. Besturen van een afdeling
  • Voorzitter
  • Secretaris
  • Penningmeester
  • Communicatie
  • Sponsoring
  • Ledenadministratie
 2. Coördinatie binnen de afdelingen – commissies
 3. Trainen of coachen van sporters
 4. Wedstrijden organiseren en ‘fluiten’
 5. Acties opzetten en organiseren
 6. Evenementen opzetten en organiseren.

Vrijwilliger worden?

Graag nemen wij vrijblijvend contact op als u interesse heeft om vrijwilliger te worden bij Voorwaarts. U kunt daarvoor één van de commissieleden te benaderen of een mail te sturen naar de vrijwilligerscommissie. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ga naar de leden van de vrijwilligerscommissie.

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan