Vrijwilliger worden

Samen zijn we Voorwaarts

Iedereen doet íets!

De leden vormen de club. En de vrijwilligers zorgen er voor dat de leden kunnen sporten. Samen vormen zij het hart van onze mooie familie vereniging. De vrijwilligersethiek bij S.V. Voorwaarts is hoog, waarbij liefde voor de club en plezier hebben met elkaar voorop staat.

Met de ruim 400 vrijwilligers kunnen de 4 sportafdelingen elk seizoen weer veel leden laten sporten. Daarnaast biedt Voorwaarts een variatie aan ontspanningsmogelijkheden die vooral de insteek hebben: de teamgeest – het verenigingshart te versterken. Zo is er een aparte toneelgroep en een ontspanningscommissie ingericht. Door alle activiteiten is Voorwaarts sterk in de gemeenschap verankerd en is er een grote betrokkenheid vanuit de samenleving bij de vereniging. Het aantal leden is maar liefst 2300. Als je bij Voorwaarts vrijwilligerswerk doet, word je gelijk opgenomen in dit enorme netwerk.

Welke taken liggen er?

Binnen de omni-vereniging is er veel te doen. Van besturen tot het maaien van het grasveld; het trainen van een team dat in de eredivisie speelt, tot het vasthouden van een peuter op de evenwichtsbalk. Alle vrijwilligers zijn belangrijk, gelijk en worden enorm gewaardeerd. Dat uit zich bijvoorbeeld in de verschillende momenten in het jaar waarop er gezellige ontmoetingen worden gepland. Het werk geeft voldoening en energie. En toch hebben we altijd nieuwe vrijwilligers nodig, zodat we het met elkaar kunnen volhouden.

Een idee van de verschillende mogelijke taken:

 1. Besturen van een afdeling
  • Voorzitter
  • Secretaris
  • Penningmeester
  • Technische leden
  • Ondersteunende leden
 2. Coördinatie binnen de afdelingen – commissies
 3. Trainen of coachen van sporters
 4. Wedstrijden organiseren en ‘fluiten’
 5. Acties opzetten en organiseren
 6. Evenementen opzetten en organiseren.

Vacatures

Er is altijd wel een functie vacant binnen onze omnivereniging. We hopen dat er een taak tussen staat die op jouw lijf geschreven is of waar je zin hebt om in te groeien.

Bekijk hier het vacature overzicht

Vrijwilliger worden?

Graag nemen wij vrijblijvend contact op als je interesse hebt om vrijwilliger te worden bij Voorwaarts. Benader één van de commissieleden te benaderen of stuur een mail naar de vrijwilligerscommissie. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Ga naar de leden van de vrijwilligerscommissie.

Stage

Voorwaarts is meer dan alleen een sportvereniging. Al jaren is de club een Erkend Leerbedrijf en dus vervult de club, naast het sportieve gebeuren, ook op een andere manier een grote maatschappelijke rol. Scholieren en studenten kunnen velerlei (afstudeer)stages bij Voorwaarts uitvoeren. En de keuze in stageaanbod is wellicht breder dan menigeen vooraf denkt. Neem contact op met de stagecoördinatoren als je interesse hebt.

Hoofdsponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan