WedstrijdAvior D2 - Voorwaarts Dames 1
Datum3 oktober 2020
Uitslag3-1

Het is zaterdagavond 17.45 uur, dames 1 maakt zich op voor de strijd tegen Avior D2…

De voorbereiding is anders dan anders door de aangepaste coronamaatregelen. Normaliter zijn we al ruim een uur voor de wedstrijd aanwezig om ons voor te bereiden. Dit is nu niet meer mogelijk waardoor we pas vlak voor de wedstrijd aanwezig waren in de hal. Hierdoor moest er nog even snel geplast worden, flesjes vullen, veters nog een keer goed strikken en gaan!!

De eerste set begonnen we sterk door goed te serveren en scherp te zijn in de aanval. Avior had moeite om onze service onder controle te krijgen en maakte zelf de (on)nodige fouten. Hier konden wij goed van profiteren. Vaste invalcoach en oud D1 speelster Chantal Jansen was tevreden en zag ons uitlopen naar een 10-14 voorsprong. Avior vluchtte in de time out om orde op zaken te stellen. Dit werkte deels al bleven wij gelukkig aan de goede kant van de score. Tot het einde van de set in zicht kwam….
Wij werden slordig(er) in het afmaken van de aanvalskansen en Avior kreeg de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen.(22-22 na een 20-22 voorsprong voor ons) Ze namen zelfs brutaal de voorsprong over om vervolgens niet meer uit handen te geven (setstand 25-22).

De tweede set liet een soortgelijk beeld zien al lag in deze set het foutenpercentage bij de service bij beide teams te hoog. Doordat onze servedruk te laag was kon Avior naar hartenlust passen en beter in hun aanvalsspel komen. Lange tijd leek het erop dat we hier geen antwoord op hadden. Gelukkig bracht een goede serveserie van Noor Jansen ons weer terug in de set. Dit gaf een nieuwe boost van vertrouwen en de juiste energie om een 18-13 achterstand om te buigen in een 21-18 voorsprong. Avior sputterde nog even tegen maar moest de set aan ons laten met 21-25.

De derde set ging heel lang gelijk op. Beide teams waren aan elkaar gewaagd wat resulteerde in een 20-20 gelijke stand. En dan gaat het om the big points zoals ze dat ook wel eens noemen. Ook in de slotfase van deze belangrijke 3e set gaven beide teams elkaar geen strobreed toe. Tot 23-23 bleef het gelijk opgaan, helaas voor ons kwam Avior in een voor hun gunstige opstelling te staan met de beste aanvalster aan het net en de beste serveerster op de achterlijn. Dit was doorslaggevend, Avior wist de set met 25-23 over de streep te trekken.

In de vierde set waren wij het jammer genoeg even kwijt. Al vrij snel liep de score aan de kant van Avior op en hadden wij moeite om de rust in het spel te krijgen. Serverend werden er net wat teveel fouten gemaakt en ook aanvallend konden we geen echte vuist meer maken. Helaas lukte het niet om er een beslissende 5e set uit te slepen en konden we 1 puntje mee terug de IJssel over nemen.