Wedstrijdverslag

Spannend tot het einde!

WedstrijdVoorwaarts Dames Recreanten 1 - Avior DR9
Datum3 december 2019

Zonder wissels gaan we van start!

Precies met 6 man (vrouw) begonnen we aan de wedstrijd tegen Avior. Geen wissels speelt fijn en dat was te merken. Vanaf de eerste punten vóór wist iedereen goed zijn plek en er werd mooi in drieën gespeeld. Onze vaste supporters moedigden ons flink aan en door wat slimme balletjes van de tegenstander verloren we met 4 punten verschil.

Helaas 0-1 achter…

De coach gaf na de eerste set goede aanwijzingen. Een speelster van Avior speelde steeds ballen vlak over het net, schuin naar buiten. We moesten dat goed in de gaten houden. Nadat ze daar weer een punt mee maakte, waren we alert en schoven naar voren zodat we die ballen netjes opvingen, opzetten en smashten. Dat was een onaangename verrassing voor Avior, die dachten het punt al binnen te hebben. Ook door harde opslagen van onze kant verloor Avior flink wat punten en de tweede set werd door ons gewonnen met 25-19. De supporters vierden het feestje mee.

We vechten terug naar 1-1!

Vol goede moed begonnen we aan de laatste set (wij spelen als recreanten 3 sets) en misschien waren we te overmoedig, want binnen de kortste keren stonden we met 8-0 achter. Na de time-out vlotte het nog niet erg en moeizaam kwamen er 5 punten bij, maar intussen bij Avior ook weer 4. De coach vroeg weer een time-out aan en sprak ons positief kritisch toe. Na deze pep-talk en een setstand van 5-12 leek het alsof we vleugels kregen en het ene na het andere punt kwam erbij in ons voordeel. Al snel kwamen we bij en toen het 16-18 was, vroeg de coach van Avior een time-out aan. Ze zagen de bui hangen dat ze zouden gaan verliezen. We waren goed op stoom en bij 20-20 werd de tweede time-out aangevraagd. Daarna was het zinderend spannend. Helaas moesten wij toch het onderspit delven en eindigde de 3e set met 23-25. Met 2 -1 verloren, maar leuk detail: wel even veel punten, allebei 69!

Goede voornemens

Ons voornemen voor 2020 is: blijven spelen met plezier, zoals in onze yell ook elke keer te horen is: “1 – 2 – 3 – 4, wij volleyballen met plezier!” En stiekem hopen we natuurlijk op wat meer winst…

 

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan