Driemaal scheepsrecht Voorwaarts Heren 1

WedstrijdVoorwaarts Heren 1 - VoCASA 3
Datum10 oktober 2020
Uitslag3 - 1

Voorwaarts 1 (3 punten uit 2 wedstrijden) ontving zaterdagmiddag VoCASA 3 (0 uit 2). De derde (thuis)wedstrijd van Heren 1, aangezien de enige uitwedstrijd bij Heyendaal werd uitgesteld. Tot nu werd er verloren van Xanthos (1-3) en Gemini (2-3). Nu kwam VoCASA 3 vanuit Nijmegen naar Twello. Zij verloren 0-4 van koploper Dynamo en 4-0 bij TweeVV.

Het werd een overtuigende 3-1 winst voor Voorwaarts! Daarmee werd na twee nederlagen de eerste winst geboekt. Minpuntje was de gigantische dip in de derde set. Daarmee pakten de bezoekers hun eerste en tot nu toe enige punt van dit seizoen.

Hier en daar wat foutjes in de beginfase, Voorwaarts moest er nog even inkomen. Halverwege de eerste set stond het 12-12. Prima spel werd afgewisseld met slordigheden. Het stond 19 gelijk bij de eerste time-out van de wedstrijd (voor Voorwaarts). Op 22-20 volgde de eerste time-out voor de bezoekers. De eerste set ging naar Voorwaarts! Kill-blocks van Rutger en Daniël in de bigpoints leverden de verdiende setwinst op: 25-22.

In set twee een dubbele wissel bij VoCASA, maar helpen deed het niet. Voorwaarts trok de lijn goed door. Blokkerend én aanvallend sterk, er werd gedicteerd: 12-5. Via een serviceserie kwam VoCASA iets terug in de set, maar Voorwaarts was via 20-14 alsnog op weg naar de 2-0. Die verdiende 2-0 voorsprong kwam ook na 25-18 winst in de tweede set.

Foutjes in de beginfase van de derde set en 3-10 achter! Tijd voor een time-out. “We zijn met hele andere energie aan het spelen” en de term “laconiek” viel tijdens de time-out. Voorwaarts leek de klust nu volledig kwijt bij een tussenstand van 5-16. Het werd een set om snel te vergeten: 10-25 en 2-1. Niet voor de bezoekers want dit was het eerste punt van VoCASA 3 in het seizoen 2020/2021!

Voorwaarts is back in the game! Set twee geëindigd met tien punten, nu een 10-8 voorsprong. Voorwaarts speelde weer met (goede) energie! Een 19-12 voorsprong en VoCASA was nu de weg kwijt met hun eigen opstelling. De vierde set werd overtuigend gepakt: 25-15.

Net als Dames 1 boekt Heren 1 een prima 3-1 overwinning. De eerste overwinning van dit seizoen! Volgende week zaterdag volgt de eerste uitwedstrijd van dit seizoen, wanneer Heren 1 op bezoek gaat bij VZK in Wezep.