Eerste punt Voorwaarts Heren 1

WedstrijdVoorwaarts Heren 1 - Xanthos 1
Datum19 september 2020
Uitslag1 - 3

Voorwaarts Heren 1 is het seizoen begonnen met de thuiswedstrijd tegen Xanthos. Dat leverde het eerste punt van dit seizoen op, na de 1-3 nederlaag.

In de beginfase waren er veel servicefouten van beide ploegen. De teams hielden elkaar aardig in evenwicht. Bij de eerste time-out van de wedstrijd was de tussenstand 17-18. Lang ging het gelijk op, maar met 22-25 ging de eerste set naar de bezoekers uit Zetten. Typerend dat het winnende punt een servicefout was…

Xanthos sloeg in het begin van de tweede set een gaatje: 4-9. Die vijf punten voorsprong behielden ze tijdens de rest van de set. Ook deze tweede set ging daardoor naar Xanthos: 20-25 en 0-2.

In de derde set maakte Joris zijn rentree in Heren 1. Hij bracht wat pit in de ploeg en Voorwaarts ging met 9-2 aan de leiding! Via 15-3 werd de voorsprong behouden en Voorwaarts pakte de derde set overtuigend: 25-16! Smetje was het uitvallen van Daniël, die bij een verdedigende actie op libero Rutger landde en een enkelblessure opliep.

Gelukkig verscheen Daniël in de vierde set wel weer binnen de lijnen. Voorwaarts probeerde er een vijfde set uit te slepen, maar slaagde daarin niet. Vooral een buitenspeler van Xanthos was erg sterk en daar hadden onze Heren geen antwoord op. Via 4-9 en 5-16 bij de time-out van Voorwaarts, was Xanthos op weg naar de overwinning. De vierde set (16-25) ging ook naar de bezoekers en Voorwaarts verloor de openingswedstrijd met 1-3. Positief: het eerste punt van dit seizoen is binnen!