Vernieuwd Heren 2 start met vierpunter!

WedstrijdVoorwaarts Heren 2 - WSV 1
Datum17 september 2020
Uitslag3 - 1

Een gerecycled Voorwaarts Heren 2 is het seizoen 2020/2021 gestart met een verdiende 3-1 overwinning op WSV 1!

Het team is vernieuwd én de competitie is grotendeels nieuw. Afgelopen zomer was het druk op de transfermarkt. Vijf spelers (Bastiaan, Daniël, Joris, Roelof en Teun) verlieten de ploeg. Gerko en Paul (Heren 3) en Sjoerd (Heren 1) werden gecontracteerd. En de competitie met slechts 9 tegenstanders is in een andere regio, want we mogen dit seizoen onder meer naar Zevenaar, Terborg, Hengelo (GLD) en Doetinchem. Kortom: nieuwe ronde en nieuwe kansen!

In de eerste officiële wedstrijd tijdens Corona was het uiteraard enorm wennen. Enkele spelers hadden ook nieuwe posities: Marco als libero, Sjoerd op buiten en Kette als dia. De start was goed en de eerste set werd redelijk moeiteloos met 25-17 gepakt. Het eerste punt van dit seizoen was daarmee binnen!

Gepruts is het meest treffende woord voor set twee. De service kregen we niet onder controle en in no time stonden we 1-12 achter. Daarmee leek het een oorwassing te worden, alleen herpakten we ons daarna. De tweede helft werd met 14-13 gewonnen, maar de set ging met 15-25 naar WSV: 1-1.

Na deze dramatische set, werd set drie verreweg onze beste set. WSV leunde erg op hun sterkhouder, maar die kwam er deze set niet aan te pas. Overall waren wij het betere team en dat kwam in deze set overduidelijk naar voren. Nu was er geen vuiltje aan de lucht en met servicedruk (moest van Kees) werd de set overtuigend gepakt: 25-7!

In set vier liep het af en toe iets stroef, maar we kwamen ook eigenlijk niet echt in de problemen. Debutant Gerko toverde er een paar beachpunten uit, teller Arnold was foutloos, opstellingsfouten bij WSV leverden punten op en het kaartenklassement bleef leeg. Een vijfde set werd voorkomen en met 25-19 was de set én overwinning binnen!

Deze 3-1 zege brengt Heren 2 op plek twee. De overwinning werd op 1,5 meter gevierd met Martijns Chocomel, overwinningsnoten, de verjaardag van onze Benjamin (40 jaar jonger dan onze nestor!) en tot 3:39 in de groepsapp. Als de competitie nu wordt afgebroken, voldoen we keurig aan onze doelstelling om in het linkerrijtje te eindigen. Op 29 oktober spelen we pas weer in Twello, want er volgen nu eerst drie uitwedstrijden. Volgende week zaterdag proberen we onze ongeslagen status te behouden op bezoek bij VIOS in Eefde.