WedstrijdVoorwaarts Heren 2 - Voorwaarts Heren 3
Datum11 februari 2020
Uitslag3 - 1

Op onze trainingsavond namen we het op tegen Voorwaarts Heren 2

Een duel tussen de nummers vijf van de Eerste en Tweede Klasse. Deze broedertwist eindigde in een 3-1 nederlaag.

In set 1 werden we compleet weg geserveerd. We hadden geen antwoord op de servicedruk en daardoor konden we aanvallend ook geen vuist maken. Na het zwakke begin stonden we 12-1 achter! Hierna herpakten we ons iets en de set eindigde in 25-16.

Toen we in set twee op 16 punten stonden, had onze tegenstander er 13. Alles liep een stuk beter en met 20-25 trokken we de stand verdiend gelijk: 1-1.

Niet iedereen van beide teams had door dat het om een vriendschappelijke oefenpot ging. Het werd een echte strijd in set drie. Met een paar dubieuze beslissingen die de nodige discussies veroorzaakten. Volleyballend ging het redelijk gelijk op, maar het tumult deed ons geen goed. Op 23-24 kwamen we wel op setpoint om op 1-2 voorsprong te komen. Helaas gaven we het nog weg: 26-24…

In de vierde set besloten we te experimenteren met spelers op andere posities. Dat kostte een paar punten en het veroorzaakte nogal wat onrust. Maar oefenwedstrijden lenen zich uitstekend voor experimenten. In deze set (25-15) en uiteindelijk deze wedstrijd (3-1) moeten we onze meerdere erkennen in Heren 2. Bedankt mannen!

Over twee weken de volgende broedertwist, dan gaan we langs Derde Klasser Voorwaarts Heren 4.