Eerste overwinning binnengesleept

WedstrijdVoorwaarts Heren 3 - Blok EVC HS2
Datum17 september 2020
Uitslag3-2

Daar stonden we dan. Nieuwe samenstelling. Nieuwe tegenstander. En maanden geen competitie. Wat doe je dan? Zo lang mogelijk spelen. En dat is gelukt. Om 23:10 was de 3-2 overwinning een feit.

Set 1 waren we erg onwennig en wisten we met name in de aanval niet te imponeren. De tegenstander maakte er dankbaar gebruik van. Alhoewel halverwege de set het ritme steeds meer gevonden maar de overwinning kwam niet binnen. 19-25

Set twee hadden we meer vertrouwen en met overtuiging bouwden we de voorsprong uit tot 20-8. Toch lieten we de mannen uit Vaassen zich herpakken. Met 25-15 was de score weer gelijk.

Set drie leek wel wat op de eerste. Matige start en EVC drukte door. 12-25

Set vier wisten we ons te doen stond. Met overtuigende aanvallen en flinke servicedekking kwam deze set relatief eenvoudig binnen met de omgekeerde setstand van 1. 25-19

Toen kwam het eropaan. Aanvoerder Robert besliste de toss in zijn voordeel en met dat vertrouwen start de set sterk. Met een stevige oversprong leek de set binnen te komen. Na wat laatste stuiptrekkingen van Blok werd het nog even spannend. Maar de overwinning is een feit met 15-13.

Eindstand in punten. 96-97. En toch een punt meer in de ranglijst.