WedstrijdVoorwaarts - VKZ Heren 4
Datum16 januari 2020
Uitslag3-1

De eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft is aangebroken!

Aan het begin van het seizoen werd door de coach al gezegd dat er vanaf dit moment wedstrijden gewonnen zouden worden en dat bleek een juiste voorspelling te zijn. Met versterkingen van Vincent van de recreanten en een wisselpiet op de bank en gesteund door een tactisch masterplan waar op getraind was, kon de wedstrijd tegen de nummer 5 op de ranglijst beginnen.

We startten ietwat slordig. Met veel eigen foutjes en een aantal servicefouten maakten we het onszelf erg lastig en liepen we een achterstand op. Deze achterstand wisten we aan het eind van de set echter weer goed te maken en met veel enthousiasme stond het al gauw 24-24. Een spannende slotfase brak aan, waarin setpoint na setpoint door Voorwaarts werd weggewerkt. Op 28-30 bleek VZK helaas toch net te sterk en werd de eerste set verloren.

In de tweede set waren we vastberaden om VZK vanaf het begin de baas te zijn en dat lukte ook. We wisten in de loop van de set een voorsprong op te bouwen die we niet meer weggaven en met 25-20 ging deze set naar ons.

In de derde set wisten we ons spel met tactische prikballen en geplaatste smashes door te zetten. Hierbij moet vermeld worden dat Vincent in zijn invalbeurt zijn eerste punt meteen keihard binnensloeg, wellicht een aanwinst voor volgende seizoenen. Ook deze derde set werd met overtuiging en ruime cijfers gewonnen. 25-18.

In de vierde set sloeg de vermoeidheid toe. Net als in de eerste set begonnen we met veel eigen fouten. Dit leidde tot een achterstand die we niet meer te boven leken te kunnen komen. Na een time-out op 16-22 wisten we dat we punt voor punt zouden moeten gaan spelen, al was het maar ter voorbereiding op een vijfde set. Dat was ook wat we probeerden, maar toen we de service kregen op 19-24, geloofden weinigen nog in een 3-1 overwinning. Maar met vereende krachten en een machtige servicereeks van Stefan wisten we toch puntje voor puntje dichterbij en zelfs langszij te komen! Op 24-24 kon het net als in de eerste set alle kanten op. De vermoeidheid en vooral ook frustratie was er bij de tegenpartij echter in geslopen. Voor elk punt werd gestreden en wat was het geweldig om deze set alsnog met 29-27 binnen te slepen!

Door deze overwinning is Heren 4 een plaats gestegen op de ranglijst en is plaats 9 op schootsafstand. Hopelijk belooft deze overwinning veel goeds voor de rest van het seizoen.