Goede ouverture Dames 1 biedt perspectief

WedstrijdVoorwaarts Dames 1 - Trivos 2
Datum19 september 2020
Uitslag2 - 3

De openingswedstrijd van het seizoen tegen Trivos 2 was een testcase. De uitslag een 2-3 eindstand was een opsteker ondanks de nederlaag. De dames speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd. De metamorfose werd geleidelijk zichtbaar naarmate de wedstrijd vorderde.

De eerste set werd met een ervaren team solide gespeeld en moest in de eindfase de set aan Trivos worden gelaten, 23-25.

De tweede set toonde het team de nodige veerkracht 25-17.

De derde set werd na een flinke achterstand nog spannend, maar in de beslissende fase werd de servicedruk toch te groot, 22-25. De vierde set met nu vooral de nieuwlichters aan het roer (Noor, Eva, Suzanne, Mirthe, Hanne, Floor en Chantal) werd met machtsvertoon binnengehaald, 25-18 na een 23-13 tussenstand. Maar nog belangrijker, het vertoonde spel en de spelvreugde liet zien dat de speelsters snel leren.

De vijfde set werd nog even spannend toen Voorwaarts van 5-10 terugkwam op 9-11. Daarna was echter de servicepass onvoldoende en konden de dames uit Wijchen toch nog eenvoudig met drie punten naar huis.

Voorwaarts kan echter terugkijken op een goede ouverture met de wetenschap dat deze bezetting perspectief biedt.