Nieuws

19 september 2020

Metamorfose Dames 1

Voorwaarts dames 1 heeft deze zomer een flinke metamorfose doorgemaakt. Een jaar terug waren de dames nog ten dode opgeschreven door een exodus van speelsters. Dankzij de steun van de speelsters van Dames 2 wist Voorwaarts de derde divisie te continueren. Dat is echter niet een gezonde basis om sportief het komende decennium in te gaan. Elk nadeel heeft zijn voordeel, moet de technische commissie hebben gedacht, want met het aantrekken van een opbouwtrainer Jan van Uitert neemt het duidelijk stelling. Niet de korte termijn staat bij de dames centraal, maar het bouwen aan een solide basis voor prestatievolleybal op termijn.

De verwachtingen waren vooraf aan de competitie dan ook heel realistisch nu ontwikkeling en prestatie hand in hand gaan. De vaste waarden Chantal van Gelder, Floor Deten, Esmee Plat (spelverdeler), de na een jaar teruggekeerde Angela van Gent en Marloes Leusink zijn aangevuld met een viertal jongelingen Eva Berends, Suzanne van Veen, Noor Jansen en Marlou Huiskamp uit eigen jeugd. Mirthe Heuver (spelverdeler) koos (gelukkig) voor Voorwaarts en Hanne de Reuver (dames 2) wilde na een jaar noodgedwongen ervaring te hebben opgedaan definitief de uitdaging op dit niveau aangaan.

De openingswedstrijd van het seizoen tegen Trivos 2 was dan ook een testcase. De uitslag een 2-3 eindstand was een opsteker ondanks de nederlaag. De dames speelden een zeer verdienstelijke wedstrijd. De metamorfose werd geleidelijk zichtbaar naarmate de wedstrijd vorderde. De eerste set werd met een ervaren team solide gespeeld en moest in de eindfase de set aan Trivos worden gelaten, 23-25. De tweede set toonde het team de nodige veerkracht 25-17. De derde set werd na een flinke achterstand nog spannend, maar in de beslissende fase werd de servicedruk toch te groot, 22-25. De vierde set met nu vooral de nieuwlichters aan het roer (Noor, Eva, Suzanne, Mirthe, Hanne, Floor en Chantal) werd met machtsvertoon binnengehaald, 25-18 na een 23-13 tussenstand. Maar nog belangrijker, het vertoonde spel en de spelvreugde liet zien dat de speelsters snel leren. De vijfde set werd nog even spannend toen Voorwaarts van 5-10 terugkwam op 9-11. Daarna was echter de servicepass onvoldoende en konden de dames uit Wijchen toch nog eenvoudig met drie punten naar huis.

Voorwaarts kan echter terugkijken op een goede ouverture met de wetenschap dat deze bezetting perspectief biedt.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan