Heren 3 kan ook verliezen in Omnisport

WedstrijdDynamo HS 9 - Voorwaarts Heren 3
Datum25 september 2020
Uitslag4-0

Na het succesvolle voorbereidingstoernooi in Omnisport én de gewonnen vijfsetter in de openingswedstrijd, kon Heren 3 nu geen vuist maken tegen Dynamo 9: 4-0.

In de beginfase van de eerste set ging het redelijk gelijk op (9-7). Via enkele slim geplaatste ballen nam Dynamo afstand tot de eerste time-out: 13-7. Voorwaarts kwam hierna iets terug maar bij de volgende time-out was het gat nog in stand: 19-14. Overall lag de foutenlast iets te hoog om aanspraak te kunnen maken op de setwinst: 25-18 en 1-0 voor de thuisploeg.

Een vergelijkbare start van set twee, de passing lag goed en nu pakte Voorwaarts de voorsprong: 8-10. Het team was scherp en zelfs een eigen gewonnen punt werd door onze captain ter discussie gesteld. Toch nam Dynamo hierna weer het initiatief: 16-11. Via 20-13 knokte Voorwaarts zich knap terug: 22-21! In de bigpoints viel het tieneurocentje helaas alsnog de verkeerde kant op: 25-21.

Wederom gelijkwaardige ploegen bij de beginfase van de set. Via 6-2 voor Dynamo pakte Voorwaarts de voorsprong (8-11) en op 14 was het weer gelijk. Er werd gestreden maar vaak had Dynamo in lange rally’s de betere oplossing. Zo werd ook de derde set (25-22) en de overwinning prooi voor de Omnisport-bewoners.

Je verwacht het niet, maar ook de vierde set start met twee teams die weinig voor elkaar onder doen: 11-11. Gaat Voorwaarts dan toch nog een punt pakken? Eigenlijk zat dat er niet in deze set. Eindstand: 25-20.

Al met al een wedstrijd waarin we een prima niveau konden neerzetten maar net het verschil niet konden maken. Dit was ook te wijten aan het hoge tempo dat de tegenstander op de vloer liet zien.

Op 1 oktober de volgende wedstrijd: thuis tegen Bruvoc 2.