Voorwaarts smaakt het zoet

WedstrijdSet-Up '69 - Voorwaarts Dames 1
Datum26 september 2020
Uitslag3-1

Na het verlies (2-3) van vorige week in de openingswedstrijd in thuishal Jachtlust dit weekend wederom een thuiswedstrijd voor Dames 1. Dit keer werd de werklust beloond en won het team overtuigend met 3-1 van Set Up ’69 uit Scherpenzeel en behaalde daarmee de eerste overwinning van het seizoen. De dames zelf waren na afloop tweeslachtig over het resultaat. Enerzijds mooi het zoet van de eerste overwinning en vier punten, anderzijds lag de volle buit ook voor het oprapen.

De dames weten dus eigenlijk nog niet waar ze staan. Het plafond is (nog lang) niet bereikt en de arbeid, die nodig is om als team te groeien wordt natuurlijk het liefst overgeslagen. Alle groeistadia moeten echter netjes doorlopen worden. Voor het publiek is het echter alleszins de moeite waard, omdat er naast vermijdbare fouten ook mooie rally’s en dito aanvallen zijn.

Voorwaarts begon de eerste set gedegen en het onwennige Set Up ’69 werd ruim teruggewezen. Na een gelijkopgaande beginfase capituleerde de tegenstander op een serviceserie van Chantal van Gelder, 25-14. De tweede set werd vooral beheerst door opstellingsproblemen bij de tegenstander uit Scherpenzeel. Curieus genoeg had Voorwaarts meer moeite met deze omstandigheden, 21-25. Saillant detail, Marlou Huiskamp maakte als midden haar eerste minuten in Voorwaarts 1. Dat deed ze met een uitstraling en focus die in set drie bijdroegen aan herstel. Na een ruime voorsprong in deze derde set leek Set Up nog even terug te komen, het is echter Noor Jansen die na een time out het bevrijdende gamepunt 24 scoort. De weerstand is daarmee gebroken, 25-20. Helaas moest Angela van Gent in deze set de handdoek in de ring gooien met een blessure. De vierde set werd een formaliteit. Een duidelijke 25-14 bracht het verschil in kwaliteit nogmaals in beeld en dat gaf de speelsters het gevoel dat er meer in had gezeten. En zo hoort het ook, want zonder wrijving geen ontwikkeling.

Volgende week een streekderby in Sporthal Schalkhaar tegen Avior 2 om 18.30 uur. De coronamaatregelen voor het bezoek aan de sporthal staan in deze video.