Nieuws

2 december 2019

Heren 1 zet verjonging in!

De volleybalselectie van Heren 1 is dit seizoen een mengeling van jong en oud. De verjonging draagt bij aan een toekomstbestendige herenlijn. Dus is Voorwaarts maar wat blij met de aanvulling van jonge volleyballers uit de eigen jeugdopleiding en de regioclubs. De consequentie is wel dat het team op elkaar ingespeeld moet raken en dat vraagt de nodige arbeid in de eerste fase van de competitie. De koers is echter ingezet en het doorselecteren naar een toekomstbestendige herenprestatielijn heeft op de middellange termijn zeker z’n voordelen.

De start van het seizoen verliep nog voorspoedig. De eerste vierpunter werd in de openingswedstrijd binnengehaald.  Daarna werden nog regelmatig twee punten aan het totaal toegevoegd. In de zevende wedstrijd, bij de studenten van Harambee werd echter bloedeloos verloren, waarna de resultaten verder uitbleven. Debet daaraan was het uitvallen van een van de sterkhouders Rutger de Croon, die geblesseerd raakte en regelmatig andere spelers die om goede redenen een of meerdere keren verstek moesten laten gaan. Zo is Bart de kersverse vader van Siem geworden. Het betekent niet dat het team gebukt gaat onder de sportieve malaise, want Voorwaarts heren 1 hecht ook veel waarde aan randzaken getuige de verslaglegging die deze redacteur vanaf de achtste wedstrijd binnenkreeg.

Bij de wedstrijd tegen Time Out’75 was Daniel correspondent van de week.

Hij schrijft: Onze kersverse vader Bart was ook van de partij en trakteerde ons feestelijk met het traditionele beschuitje met (blauwe!) muisjes. Het was alweer een tijdje geleden dat we met een voltallig team aan de wedstrijd konden beginnen. Zo was het ook alweer veel te lang geleden tijd dat we met de winst konden neerstrijken. Met goede moed en een foute playlist bij het inspelen, begonnen we aan de wedstrijd. De eerste 2 sets verschilden we niet veel qua niveau met de tegenstander maar trokken we aan het kortste eind door hun goede blokkering. Daarentegen hadden wij moeite om ons blok goed te zetten met als gevolg dat we vele moeilijk te verdedigen rommelballen te verwerken kregen. Dit verdedigen ging met hand en voet, maar vooral met dat laatste (aldus het publiek die ons een voetbalteam noemde).

In de derde set liep het bij ons beter en pakte we dan ook de set met 25-19. In de laatste set waren we niet stabiel genoeg en ebde een stuk overtuiging weg waardoor we de wedstrijd met een 1-3 nederlaag afsloten. Heren 1 neemt rode lantaarn over na 4-0 verlies in uitwedstrijd tegen WVC Volley Wierden.

Wilco deed daar nog een schepje bovenop in zijn wedstrijdverslag met een knipoog:

Met vijftig minuten vertraging op de A1 en Jordy rechtstreeks vanaf z’n avond-tentamen was de voorbereiding fantastisch. Gelukkig liep het programma voor onze eigen wedstrijd wat uit, waardoor we om 21.30 uur toch nog met een (voor die avond) volledige selectie konden beginnen. Bart was thuis hard nodig bij z’n kersverse gezinnetje en Rutger heeft nog steeds last van z’n blessure.

De wedstrijd zelf…tja…niet best en niet goed genoeg (20, 17, 14, 17)

De kantine…erg gezellig, maar zonder punten komt een feestje toch wat minder goed op gang…dus de plaatselijke shoarmatent (die net ging sluiten) nog maar van een goede omzet voorzien. Poging om de kater weg te eten. ‘s Nachts om half 2 weer terug in Twello en geconcludeerd dat de kater er helaas nog zat ?

De wedstrijd van afgelopen zaterdag in Hengelo bij Webton begon nog uitstekend. De heren trokken de eerste set naar zich toe en bleven in de tweede set lang bij. Daarna was de koek op en bleek de conditie van de heren van Webton beter.

Aankomende zaterdag mag Voorwaarts het opnieuw proberen. Om 18 uur speelt het thuis tegen Springendal- Set-Up ’65 uit Ootmarsum. Een top-5 team. Dus zullen de heren zichzelf mogen overstijgen om de rode lantaarn over te dragen aan een andere kandidaat.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan