Nieuws

5 december 2019

De 3-1 overwinning is binnen!

Dames 1 verzamelde de afgelopen weken voldoende punten om zich in de middenmoot te nestelen van de derde divisie. Een vierpunter zat er echter nog niet bij. De afgelopen twee wedstrijden werd de jacht geopend op de ‘bevrijdende’ vier setpunten. Floor Deten (foto), na een jaar afwezigheid weer liefdevol opgevangen in het nieuw samengestelde Dames 1.2 verhaalt in onderstaand verslag hoe de jacht verlopen is.

Floor: Zoals de meeste supporters zullen weten, zijn de paar overgebleven speelsters van dames 1 samengevoegd met dames 2. Hoe zorg je ervoor dat 13 speelsters speeltijd krijgen? Nou, door gewoon zoveel mogelijk 5-setters te spelen. Dat is gelukt! Vier van de zeven wedstrijden bestonden uit vijf setters.

Op zaterdag 16 november stond de achtste wedstrijd tegen WIK Steenderen op het programma. Zij stonden er iets beter voor dan wij, maar we hadden er vooraf alle vertrouwen in om de overwinning binnen te slepen. Dit is ook bíjna gelukt. We begonnen de 4e set met een 2-1 voorsprong in sets en gingen in de 4e set goed van start. Hélaas, ook nu vonden we het weinig collegiaal om de wedstrijd al vroeg te stoppen en mochten we onze favoriete vijfde set spelen. Helaas verloren we tegen onze gewoonte in deze set en daarmee eindigde de wedstrijd in een 2-3 verlies. Toch wel teleurstellend, het was geen slechte wedstrijd, maar wel de nodige gemiste kansen.

Op zaterdag 30 november vertrokken we naar het altijd mooie Scherpenzeel voor een wedstrijd tegen Set-Up ’69 dames 1. Deze wedstrijd was voor ons heel belangrijk. Set-Up ’69 staat op een 10e plek dat ‘recht geeft op promotie/degradatiewedstrijden en wij hopen daar toch boven te blijven. Laurie kwam ons team versterken. Zij is er als Marloes door verplichtingen bij Heren 1 verstek moet laten gaan. De eerste set verliep wat rommelig, maar aan het einde van de set werd het knap uitgespeeld. We winnen de set met 23-25. De tweede set verliep stroef en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt, 12-25. Dus moest natuurlijk de 3e set beter! In een spannende strijd viel deze set met 23-25 onze kant op. Een 1-2 voorsprong… dit kennen we…! En ja hoor, de 4e set komt moeizaam op gang. Maar, we herpakken ons en krijgen een ruime voorsprong. Set-up ’69 komt nog even terug tot 14-18, maar dit keer laten we ze niet verder komen. Sanne maakt de set af met een mooie aanval: 21-25! Het is echt waar, de 3-1 overwinning is een feit!

Daarna volgde er een Sinterklaasavond bij Mirthe thuis. Mirthe is nog steeds de achtergebleven cadeaus (van zolder) aan het zoeken… Heel gek he, als je zelf zo vrijgevig bent om allemaal losse waxinelichtjes in te pakken met rollen plakband. Overigens, Romy en Suzanne hadden er wat moeite mee dat de wedstrijd na vier sets al klaar was. Om de tijd te compenseren kozen zij voor een toeristische route naar het huis van Mirthe. Wilt u meer weten over de prachtige, landelijke omgeving tussen Scherpenzeel en Deventer? Vraag het aan hen.

Wat staat dit weekend op het programma? Jumbo Van Andel-Ormi dames 1 uit Epe. Zij staan op een 11e plek, maar wij weten inmiddels dat dat binnen deze competitie niet veel zegt. We zullen er alles aan doen om een mooi resultaat neer te zetten!