Nieuws

7 november 2023

Jeugdcommissie volleybal barst van de ambitie 

Uit de Presentatiegids van dit jaar: 

We moeten even terug naar 2022. De laatste coronamaatregelen gingen eraf en de activiteitencommissie van de afdeling volleybal pakte groots uit om het clubgevoel weer terug te brengen en leden samen te laten komen. Een lasergame-middag en avond met aansluitend een feest met DJ werd georganiseerd. Het werd een enorm succes, veel leden deden mee. Die dag legde ook de basis voor de huidige CMV-commissie, de groep die verantwoordelijk is voor de jongste volleybaljeugd. Bestuurslid Joris van Nunen verzamelde wat telefoonnummers van enthousiaste jonge volleybalsters die allemaal net bij de senioren waren begonnen en enkele weken later was de commissie een feit. De commissie bestaat uit Juul Voortman, Suzanne Lemmen, Zoë Ganzevles, Florien van Nunen en Daphne Spanjers. De meiden blikken terug op de beginperiode en zijn eensgezind in hun antwoorden.

“We hadden geen idee wat het inhield, maar we vonden het leuk om iets te doen voor de club en het klikte tussen ons onderling ook wel.” Ze speelden wel eerder samen in een team maar liepen de deur zeker niet plat bij elkaar. Dat is nu anders. “Ja dat is echt leuk, we doen nu vaker dingen samen, gaan sushi eten of zo. En op de vergaderavonden doen we aansluitend aan het serieuze deel vaak ook nog samen wel iets.” De klik is er dus en inmiddels ook een beetje ervaring.

Hoe anders was dat in het begin. “Kristelien was degene die het voor ons deed, bijna in haar eentje. Zij heeft een hele goede overdracht gemaakt en we zijn aan de slag gegaan. Maar eerlijk is eerlijk, het was best wel stress in het begin. Je moet bezig met een jaarkalender, met teamindelingen etc. En dan krijg je soms ook met ontevreden ouders te maken. Daar moesten en moeten we echt nog wel in leren, maar het gaat al echt wel beter. Vanuit de technische commissie heeft Jacco daar wel bij geholpen en we hebben nu met Lisette Gudde ook iemand erbij die daarbij kan helpen.”

Meer lezen?

Wil jij meer lezen over dit artikel? een uitgebreid artikel staat in de Presentatiegids van dit jaar. Online is de gids hier te raadplegen.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan