Nieuws

14 mei 2020

NIEUWE TRAINER DAMES 1 EN MEISJES A

Vorig seizoen werden er al verkennende gesprekken gevoerd en dit seizoen is er een akkoord gekomen tussen onze afdeling volleybal en de nieuwe trainer van dames 1 en meisjes A, Jan van Uitert. Vanwege zijn ruime ervaring als volleybaltrainer, maar ook als nieuw lid van de technische commissie, is Jan een meerwaarde voor de komende jaren.

Vanaf half maart jl. wordt er al niet meer gevolleybald in de zaal, maar onze vrijwilligers hebben de afgelopen weken niet stil gezeten. Aan het seizoen 2019 – 2020 kwam abrupt een einde, maar dat betekent ook dat er kansen kwamen om vroegtijdig te werken aan de invulling en het beleid van het nieuwe seizoen. Onze afdeling was al geruime tijd op zoek naar iemand die het technische beleid binnen de afdeling volleybal kritisch kon bekijken en waar mogelijk aan te passen, waaronder de doorstroming van jeugd naar senioren volleybal. Met het aantrekken van de in Brabant geboren Jan van Uitert (63 jaar) hopen we hier grote stappen in te gaan zetten de komende jaren.

Jan van Uitert

Om dit te kunnen bewerkstelligen zal Jan zich gaan ontfermen over het trainen van Dames 1 en het talentvolle jeugdteam Meisjes A. Behalve ze keihard aan het werk zetten met specifieke kracht- en techniek trainingen, vindt hij het tevens belangrijk om aandacht te schenken aan de samenwerking en het omgaan met elkaar. Hierdoor gaan ze zowel binnen- als buiten het veld functioneren als een echt team.

Dertig jaar geleden is Jan begonnen als volleybal trainer. Hij heeft altijd al de ambitie gehad om samen te werken met gemotiveerde sporters, ze te verbeteren en om alles er uit te halen wat er in zit. Bij diverse verenigingen, met diverse culturen en op regionaal niveau t/m de 1e divisie. Het is de doelstelling van beide partijen om gedurende de eerste helft van komend seizoen te analyseren hoe alles momenteel georganiseerd is, zodat de tweede helft kan worden gewerkt aan mogelijke verbeteringen. Aansluitend kan het in overleg met het technische kader worden geïmplementeerd. Het belangrijkste is dat de cultuur van Voorwaarts hierbij in stand wordt gehouden. Daarnaast is de gewenste ambitie dat Dames 1 en Heren 1 in de top van de regio (3e divisie) blijven spelen met spelers / speelsters uit de eigen opleidingslijn, want daar hoort Voorwaarts thuis als vereniging.

Een fysieke kennismaking zit er de komende tijd nog niet in, maar iedereen hoopt na de laatste berichtgeving vanuit de overheid vanaf 1 september a.s. weer samen aan de slag te kunnen gaan in de zaal.

Persbericht

 

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan