Nieuws

17 november 2019

Voorwaarts dames 1.2

Aan het seizoen 2019-2020 ging een hete zomer vooraf. Het trotse vlaggenschip van Voorwaarts Twello ging niet in de reguliere competitie onderuit, want daarin werd handhaving eenvoudig veilig gesteld. Het probleem was de afterparty. Voorwaarts volleybal moest noodgedwongen door de vele afzeggingen bij dames 1 een beroep doen op dames 2. Mirthe Timmermans vertelt in dit eerste verslag hoe Voorwaarts 1.2 een feit werd.

Mirthe: De seizoenstart is zoals velen van jullie waarschijnlijk wel hebben meegekregen een nogal hobbelige voor ons geweest. We nemen jullie even mee in een korte samenvatting hoe wij met zijn allen Dames 1.2 zijn geworden…

Dames 2 had zich vorig seizoen netjes gehandhaaft in de promotieklasse en kreeg talentvolle aanvullingen vanuit de jeugd. Ook dames die weer topfit zouden zijn na hun zwangerschap zouden na de zomer weer aansluiten. Een groot team en een kampioenschap werd zeker niet uitgesloten ;-) !

Hoe anders was het bij Dames 1. Na het vorige seizoen bleven zij achter met een tekort aan speelsters. Daardoor besloot ook de nieuwe trainer het na de zomer voor gezien te houden. De fanatieke dames die nog wel lekker wilden ballen in de 3e divisie deden er alles aan om voor de deadline van de nevobo toch genoeg speelsters bij elkaar te krijgen. Helaas lukte dit niet.

Terwijl de rest van de vereniging al met de voorbereiding gestart was, werden er vele gesprekken gevoerd. Dames 1.2 werd een feit, waardoor we op dit moment met maar liefst 14 officieel speelgerechtigde mensen zijn!

Ook werd er gezocht naar een nieuwe trainer. In Marius Dullaert hebben we die gevonden.
Met zijn ruime ervaring in het trainen en coachen van diverse divisie teams is dat een groot geluk te noemen dat hij speciaal voor ons zijn trainingskleren weer uit de kast heeft getrokken.

De start van de competitie was hetzelfde als onze voorbereiding: hobbelig! Een aantal heftige blessures in combinatie met een enorm groot team wat nog aan elkaar moet wennen. Tsja, dat zorgt af en toe voor wat chaos in het veld als er constant andere mensen naast elkaar staan, die dat nog nooit eerder hebben gedaan.

We kunnen wel zeggen dat we daardoor een aantal onnodige verlieswedstrijden hebben gehad. Maar daar staat tegenover dat we ook al een patentje hebben op knappe vijfsetters, die wij tot nu toe altijd hebben gewonnen! Geef nooit op is bij ons zeker van toepassing.

Het resultaat is dat we op dit moment in de middenmoot staan. Jullie snappen vast dat wij de afgelopen periode de wedstrijdverslagen even achterwege hebben gelaten, omdat we genoeg andere zaken te regelen hadden.

We hebben de pen nu weer opgepakt. We blijven groeien als team en we gaan dit de komende wedstrijden aan jullie bewijzen door alles te winnen met 4-0. Of misschien komt dat door de beloofde appeltaart die we dan krijgen van Marius ;-) ?
Wij zijn er in ieder geval klaar voor!

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan