Nieuws

21 september 2020

Nieuwe teams en kansen voor Heren 1, 2 en 3

De Herenlijn bij de afdeling Volleybal kent dit seizoen drie teams. Helaas moest Heren 4 worden teruggetrokken en dat zorgde voor wat verschuivingen in de overige teams. De aanvoerders van Heren 1, 2 en 3 kijken terug op de eerste competitiewedstrijden én bespreken hun teams en de verwachtingen voor dit seizoen.

 

Heren 4 vooralsnog teruggetrokken

Helaas is Heren 4 uit de competitie gehaald omdat er onvoldoende spelers waren om een volwaardig team op de been te brengen. De spelers die wél door zijn gegaan, hebben bij Heren 3 een plek gekregen. Met wat nieuwe aanwas en terugkerende spelers, hopen we volgend seizoen wel weer een vierde Herenteam te kunnen inschrijven!

Jacco namens de TC:
Het was dit jaar een hele puzzel om de herenlijn goed in te delen. Al jaren proberen we 4 herenteams in de benen te houden, maar met het teruglopende aantal heren leden is het dit jaar niet gelukt. Heren 4 is voor dit seizoen teruggetrokken. Een moeilijke beslissing voor de TC, omdat ons streven is ‘iedereen een passend team’ te bieden. Maar de heren van ons 2e en 3e team zijn hele gezellige gasten en zorgen dat iedereen zijn plek weer heeft gevonden. Het wordt een mooi seizoen.

 

Heren 3 blijft ambitieus en zet eerste stap met gewonnen vijfsetter

Na het kampioenschap in de Derde Klasse, eindigde Heren 3 in de afgelopen vijf seizoenen op de 6e, 9e, 4e, 5e en 7e plaats in de Tweede Klasse. De nieuwe teamsamenstelling van dit seizoen heeft geen invloed op de ambitie van Heren 3: het linkerrijtje.

Aanvoerder Robert:
We gaan vol goede moed door. Door het opheffen van Heren 4 is de samenstelling van Heren 3 flink veranderd. Vier nieuwe spelers erbij en twee spelers doorgeschoven naar Heren 2. Ondanks deze grote verandering en 13 man op papier, gaan we voor winst en willen we aan het einde van het seizoen een mooie plaats in het linkerrijtje behalen. Tijdens de eerste wedstrijd was het goed zichtbaar dat het nog wat zoeken is, maar ziet het er al wel goed uit. Met een winst van 3-2 op Blok EVC H2 in deze teamsamenstelling die alleen nog maar beter kan worden, moet dit seizoen vast wel goed eindigen.

 

Heren 2 op zijn plek en boekt overtuigende zege

De Eerste Klasse zit Heren 2 als gegoten. Degradatie komt niet in gevaar en promotie is al even onrealistisch. Door meer te winnen dan te verliezen, kan de doelstelling worden behaald: een plek bij de beste helft van de nieuwe competitie.

Aanvoerder Onno:
Soms moeten er keuzes gemaakt worden binnen een vereniging en dit jaar was dit het geval bij de heren. Resultaat voor ons: twee spelers komen over van Heren 3. Twee spelers die niet alleen kwaliteit toevoegen, maar juist ook positiviteit, inzet en motivatie. Iets wat Heren 2 goed kan gebruiken. Tel daarbij op dat Sjoerd overgekomen is uit Heren 1 en een mooi seizoen lijkt in de maak. Het is goed dat Sjoerd in het tweede valt, want na één wedstrijd heeft hij al meer gespeeld dan het hele vorige seizoen (zeg ik met een grote knipoog). Op ons verzoek zijn we in een andere regio ingedeeld, zodat we een keer andere tegenstanders tegenkomen. Een doel in deze nieuwe competitie is moeilijk te bepalen, maar het linkerrijtje willen we wel voor gaan. Die doelstelling hebben we kracht bijgezet door de eerste wedstrijd prima met 3-1 te winnen. Op naar een mooi (Corona-vrij) seizoen! BAM!!!

 

Heren 1 met positiewisselingen koestert ieder punt

Na de promotie naar én degradatie uit de Tweede Divisie, speelde Heren 1 vorige seizoen onderin de Derde Divisie. Het afgebroken vorige seizoen verliep moeizaam, maar pakte voor Heren 1 uiteindelijk gelukkig uit. De NeVoBo berekende namelijk dat Voorwaarts zich ternauwernood handhaafde en een tweede degradatie op rij werd voorkomen. Dit seizoen wordt er weer omhoog gekeken.

Aanvoerder Jacco:
Heren 1 is dit jaar vol goede moed begonnen, met bijna dezelfde teamsamenstelling alleen wel in een andere opstelling. Afgelopen seizoen heeft spelverdeler Jordy aangegeven te stoppen. Joris is fit genoeg om het dit seizoen in Heren 1 te proberen. Met fysio, doorzettingsvermogen en plezier maken houdt hij het nog prima vol. Rutger is nu libero en Jacco weer terug op zijn oude stekje als spelverdeler. Zeer positieve ontwikkeling is de ontwikkeling van de jeugd, Thomas en Lars. Zij zijn inmiddels vaste waarde, goed inzetbaar en spelen dus veel.

Al met al een compleet team dat in staat moet zijn te handhaven in de Derde Divisie. De voorbereiding was goed, vertrouwen is er voldoende. De eerste wedstrijd zijn we toch wel met wat spanning begonnen. De eerste paar punten vielen moeizaam en er werden veel fouten gemaakt. Met een sterke ploeg tegenover ons, maakte het scoren wat lastig. Onder die druk werd het een standaard spelletje en daar gaan we dus iets op verzinnen. Het wordt een bijzonder seizoen, waar wellicht de Corona toch weer zijn invloed op zou kunnen uitoefenen, we hopen het beste ervan. Tot die tijd is ieder punt belangrijk, kunnen we uit ervaring zeggen.

 

Heren 1, 2 en 3

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan