Nieuws

16 september 2022

Berthil ter Avest aan vooravond nieuw seizoen

Voorwaarts 1 is de oefen- en bekerwedstrijden gestart met wisselend succes. Het elftal is flink verjongd en dat heeft altijd gevolgen voor de stabiliteit van de prestaties. De eerste observaties vanaf de zijlijn laten echter een gretige groep zien, die de liefhebber van technisch en verzorgd voetbal ook laat genieten. Hoofdtrainer Berthil ter Avest is misschien niet bij Voorwaarts gestart in de veronderstelling dat er binnen een jaar zoveel mutaties zouden plaatsvinden, maar hij lijkt wel op basis van de voorbereiding de trainer die het elftal snel weer aan de praat krijgt. Veel zal ook afhangen van het blessurevrij blijven van de selectie. Het wegvallen van runner-up Cas Bleiswijk in de voorbereiding was een tegenvaller, maar tegelijkertijd kent elk seizoen tegenslag. Hoe staat Berthil ter Avest nu zelf in de wedstrijd? Aan de vooravond van weer een nieuw seizoen aan De Laene blikt hij terug en kijkt hij vooruit.

Je bent nu een jaar bij Voorwaarts aan het werk. Hoe bevalt het je?

Het bevalt me heel goed. Eigenlijk wat ik me ervan had voorgesteld. Goede spelersgroep, gezellige club maar wel allebei met ambitie.

Voorwaarts 1 presteerde vorig jaar boven verwachting. Althans in de ogen van de supporter. Hoe kijk je aan tegen het afgelopen seizoen?

Zo kijk ik er ook naar. Vooraf was onze doelstelling handhaving in de 1ste klasse. Nadat de voorbereiding en de eerste wedstrijden van het seizoen gespeeld waren zag ik al wel dat er meer in deze groep zat. Ze pakten heel snel de manier van spelen op en de eerste helft van het seizoen deden we gewoon boven in mee. Na de winterstop hadden we een slechte periode waarna we ons wel herpakt hebben met uiteindelijk resulterend in een hele mooie 5de plaats.

Voorwaarts heeft als beleid dat spelers uit de eigen opleiding bij voorkeur kansen geboden worden.
Weliswaar open staat voor spelers die wat toevoegen! Als trainer ben je mogelijk ook op zoek naar direct resultaat. Hoe zie jij dit beleid?

Ik ben er van overtuigd dat dit de manier is voor een club die niet betaald om op een bepaald niveau te blijven, mits de jeugdopleiding op orde is. Dat is bij Voorwaarts goed voor elkaar, afgelopen seizoen kon ik met Ivo, Nero en Diego drie O19 jongens redelijk makkelijk inpassen. Dat zal dit jaar ook weer zo zijn.

Je combineert de jeugd van FC Twente met Voorwaarts 1. Wat doe je bij FC Twente en hoe bevalt de combinatie?

Ik ben bij de FC Twente/Heracles Academie co-trainer van O18. Twintig uur in de week sta ik op het veld daar. Dit in combinatie met een eigen bedrijf en op de dinsdag/donderdagavond en zondags bij Voorwaarts; drukke weken maar wel een mooie mix.

Hoe verloopt de voorbereiding?

Het verloopt heel goed vind ik. Begonnen met een vernieuwde selectie. Een goede mix van een gretige en leergierige jonge groep in combinatie  met een deel ervaren jongens. We hebben echt al stappen gemaakt in hoe we willen spelen, in het verdedigen alsmede in het aanvallen. Dit had ik vooraf niet zo snel verwacht.

Wat zijn de verwachtingen voor het komende jaar?

Mijn verwachtingen zijn minder hoog dan waar we vorig seizoen zijn geëindigd (vierde plaats, red.). Logisch ook gezien de vele mutaties maar ik heb alle vertrouwen op een mooi seizoen waar we hopelijk redelijk mee kunnen draaien in deze 1ste klasse.

Voorwaarts speelt aankomende zondag om 14 uur voor de beker bij Witkampers in Laren. Een week later start de competitie bij FC Winterswijk. Ook deze wedstrijd start om 14 uur op Sportpark Jaspers, Jaspersweg 5 in Winterswijk.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan