Nieuws

7 november 2023

Een zaterdagmorgen aan De Laene is een ‘uitje’

Uit de Presentatiegids van dit jaar: 

Het is een willekeurige zaterdagmorgen om 08.00 uur. Hoewel er nog een serene rust op het sportpark heerst, heeft Netty de eerste koffiekan al gereed. De kan is volgens velen gevuld met de beste koffie die er op zaterdag te krijgen is. Netty is een bekend gezicht op de zaterdagochtend en is elke zaterdag al vroeg in touw. Want naast het koffiezetten moet een heuse takenlijst afgewerkt worden wil de zaterdagochtend aan De Laene goed
van start gaan.

Presentatiegids Voetbal

Netty maakt onderdeel uit van het wedstrijdsecretariaat. Ze vormt samen met 15 anderen een pool van vrijwilligers die de zaterdagochtendtaken op zich nemen. Want bij een zaterdagochtend aan De Laene komt namelijk veel kijken. Dankzij een rouleersysteem van vrijwilligers kan de belasting verdeeld worden. Terwijl Netty bezig is met enkele opstarttaken, stappen ook de eerste kantinemedewerkers en commissieleden het sportpark op. De eerste wedstrijden starten immers al om 08:45 uur. Dit vroege tijdstip is noodzakelijk, gezien het grote aantal jeugdleden. Jeugdcoördinator Gijs Timmer legt uit. “Komend seizoen spelen er bijna 250 pupillen en ruim 40 mini’s op een zaterdagochtend aan De Laene. We moeten wel vroeg starten op een zaterdag, anders krijgen we het in de planning niet rond. Een groot ledenbestand vraagt om een uitgebreid schema.”

De officiële vlaggen naast het clubgebouw gaan ondertussen de lucht in en het ballenhok mag van slot. De voetbalochtend kan écht beginnen. De jeugdige voetballers lopen warm en beginnen tegen de bal te schoppen. Langs het veld loopt iedereen door elkaar, spreekt elkaar en heeft tijd voor een gesprekje. De gemoedelijkheid is flink aanwezig. Zaterdag vroeg op? Geen probleem. Het lijkt wel een uitje voor de ouders.

Meer lezen? 
Wil jij meer lezen over dit artikel? Een uitgebreid artikel staat in de Presentatiegids van dit jaar. Online is de gids hier te raadplegen.

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan