Nieuws

17 januari 2020

KNVB Arbitrage Event 2020

Op zaterdag 11 januari 2020 was Voorwaarts door de KNVB uitgenodigd, om deel te nemen aan het ARAG KNVB Arbitrage Event op de KNVB Campus in Zeist.

Het Arbitrage Event is bedoeld voor voetbalverenigingen in Nederland die het ARAG-certificaat bezitten. Een voetbalclub komt pas voor certificering in aanmerking als ze een professioneel arbitragebeleid voeren. Voorwaarts Twello is ARAG en Fairplay gecertificeerd.

Henk Barmentloo, Marco Mulder en Mark Driessen hebben namens Voorwaarts deelgenomen aan dit Arbitrage Event. Tijdens dit event stond ‘leren van elkaar’ centraal. Met workshopthema’s als agressie, diversiteit en scheidsrechterswerving.

Het waren leerzame workshops waaruit we diverse tips vanuit de ‘ARAG-clubs’ hebben verkregen. Ook hebben de andere clubs van onze ervaringen en organisatie geleerd.

Als kers op de taart gaf Björn Kuipers voor alle aanwezigen een inspirerende presentatie over teamwork en zijn ervaringen op het gebied van arbitrage.
Bjorn gaf ons een kijkje in zijn wereld. We werden aan de hand van videobeelden en situatie schetsen meegenomen. Tegelijkertijd werd de communicatie afgespeeld die ondertussen over de oortjes werd gecommuniceerd met zijn Team Kuipers en de VAR.

WK Brazilië – Costa Rica
Bjorn roept Neymar op het matje, via de oortjes horen we Bjorn tegen Neymar zeggen:
Stop it! Stop it! You wanna play or not? Or do you wanna sit up there? Just stop it,’

Voor een kleine indruk een tweetal leuke filmpjes
https://youtu.be/6MdK2-U5ddU
https://youtu.be/rn9QcMIKUd8

De KNVB gaf de mogelijkheid om iemand in het zonnetje te zetten.
Wij hebben deze mogelijkheid aangegrepen en Henk Barmentloo hiervoor opgegeven.
Henk is al jaren actief in de verenigingsarbitrage en fluit bijna elke week. Hij is altijd bereid extra wedstrijden te fluiten en doet de Fair Play. Hij fluit ook voor buurverenigingen. Tevens is hij een geweldige scheidsrechterbegeleider.
Geen scheids geen voetbal en regelmatig is Henk onze redder in nood.

Het was een ontzettende leuke dag. Henk mocht de VAR bezoeken, een unieke ervaring!
Hij kreeg als hoogtepunt een door de Nederlandse Munt geslagen Björn Kuipers munt uitgereikt door niemand anders dan Bjorn Kuipers..

Foto’s Bronvermelding: KNVB Media

Namens Voorwaarts, willen we Henk voor zijn inzet voor club, hartelijk danken!

Tekst: Mark Driessen

Gerelateerd Nieuws

Sponsors

Sport legt in ons de basis voor het leven van kinds af aan